Hjem > H > Hvordan Bruke Fargesirkelen?

Hvordan bruke fargesirkelen?

Skal man ha et bilde med likevekt i fargene, må man bruke mindre av de lyse, varme fargene og mer av de mørke og kalde. Når man ser på Ittens fargesirkel, så er fargene som ligger på motsatt side av hverandre, komplementære farger. Det kan blant annet være rød mot grønn, oransje mot blå eller gul mot lilla.

Les mer

Hvilke farger passer til okergult?

Nostalgisk gultone som signaliserer stabilitet og sikkerhet. Den gule fargen er nydelig sammen med blåtoner. Folk spør også hvilken vegg bør være fondvegg? Innerste vegg som kontrastvegg

Denne løsningen fungerer fint i de aller fleste tilfeller, men det kan være greit å være obs på at det er viktig å tenke helhet i for å balansere fargene. - Veggfargen bør gjentas for ikke å bli en stor, ruvende fargeflate.

Folk spør også hva er komplementærfargen til blått?

Et spennende følge til blått er oransje, guloransje og gult. Dette er komplementærfarger (også kalt kontrastfargen) til blått, det vil si at de ligger lengst fra hverandre på fargesirkelen. Hva passer sammen med gult? Eksperten legger også til at fargen passer fint deg deg som har blå, brune OG grønne øyne. - Gult og blått er nesten rett over hverandre i fargesirkelen, som vil si at den fremhever de blå øynene og gjør dem klarere.

Hvilke farger går til rosa?

Rosa kan brukes til langt mer enn man kanskje skulle tro! Sjekk den ut sammen med farger som 8393 Green Tea, 8302 Laurbær eller til de gylne gråtonene 1877 Valmuefrø, 1032 Grå Harmoni og 1973 Antikkgrå. Denne gylne rosafargen fungerer godt til hvittonene 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull. Dessuten, hva er komplementærfargen til grønn? Komplementære farger er to farger som, når de blandes sammen, danner hvitt. Rød er derfor komplementær med cyan, grønn med magenta og blå med gul. Når to komplementære farger brukes i samme bilde, skapes en sterk kontrast.

I forhold til dette, hvilken farge passer til grønn vegg?

eks. passer grønt fantastisk sammen med en grå farge. En svært mørk grønnfarge kan suppleres av en skarpere farge. De fleste grønne farger passer bra til både mørke og lyse tresorter samt metaller som kobber, messing og stål. Hvilke farge passer til rødt? Gull og sølv passer ekstra godt til rødt, men også smykker med små røde detaljer er lett å kombinere til et rødt antrekk.

Man kan også spørre hvordan få det til å virke høyere under taket?

Når du maler veggen, ikke mal helt opp til taket. Eller – når du maler taket, fortsett et stykke ned på veggen. Ved å la de ti øverste centimeterne av veggen ha samme farge som taket lages en illusjon av ekstra romhøyde. Det ekstra feltet med lys farge vil visuelt strekke takhøyden, og få rommet til å se høyere ut.

By Buehler

Hvordan få små rom til å virke større? :: Hvor lenge kan politiet ha telefon?
Nyttige lenker