Hjem > H > Hvem Frelser I Buddhismen?

Hvem frelser i buddhismen?

Frelsebegrepet i buddhismen kalles nirvana. Å oppnå nirvana vil si at man blir et opplyst menneske.

Les mer

Hva er de fem levereglene?

Lever med tanke på å få en god gjenfødelse neste liv. Buddha ga råd og veiledning om hvordan leve. 5 LEVEREGLER: • Ikke skade/drepe noe levende • Ikke stjele/ta noe • Ikke være seksuelt utro eller misbruke noen seksuelt • Ikke lyve • Ikke drikke alkohol eller bruke narkotika. Derav, hva heter de hellige skriftene i buddhismen? Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene.

I forhold til dette, hvilke oppgaver hadde nonnene og munkene?

Munkene og nonnene fulgte faste regler for sin livsførsel (vinaya) og ble styrt etter konsensus-prinsippet, selv om det også ble valgt et overhode som hadde den daglige ledelse. Blant reglene var sølibat og personlig eiendomsløshet særlig viktig. Finnes det munker i Norge? For første gang siden middelalderen er det etablert et kloster for munker i Norge. Munkene fra Cistercienserordenen skriver katolsk kirkehistorie på Storfjord Gård på Vestvågøy denne sommeren. Før første gang siden 1500-tallet er det etablert et kontemplativt mannskloster i Norge.

Ta dette i betraktning, hvor mange regler har munker?

Som fullt ordinert munk skal man overholde de hundrevis av leveregler som utgjør disiplinen, den første av buddhismens «Tre kurver». Blant de viktigste av disse reglene er seksuell avholdenhet, men nær sagt alle livets sfærer reguleres av disiplinen. Tilsvarende, hva betyr legmann? Lekmann, legmann, legperson, legfolk eller bare leg stammer fra det greske ordet laikos som betyr 'tilhører folket'. En lekmann er i religiøs sammenheng en person, gjerne en forkynner eller predikant, som tilhører menigheten, men som ikke er presteviet.

Du kan også spørre hvem kan være en del av sangha?

Sangha betegner vanligvis spesifikt buddhismens ordinerte munker og nonner, det vil si den monastiske ordenen, som adskilt fra legfolket. Begrepet finnes også brukt i videre forstand og inkluderer da alle buddhister: munker, nonner og legfolk av begge kjønn. Og et annet spørsmål, hvem kan oppnå nirvana theravada? Theravada er den eneste gjenlevende skolen av de eldste buddhist-skolene som oppstod i India på 200-tallet f.Kr. Den vektlegger at bare de som dedikerer seg fullstendig til etisk trening, meditasjon og klosterliv, kan nå det endelige målet, som er nirvana. Dette regnes som ekstremt vanskelig, selv for munker og nonner.

Og et annet spørsmål, hvordan praktiserer buddhister bønn?

Bønn er vanlig i buddhistiske tradisjoner, selv om det ikke alltid er klare grenser mellom hva man skal anse som bønn, lovprising, resitasjon, ritual og meditativ visualisering. Hvilken rolle slik kommunikasjon har, og hvilke former den tar, varierer.

By Tavey

Hvordan er kjønnsrollene i hinduismen? :: Hva er lekfolk buddhismen?
Nyttige lenker