Hjem > H > Hvordan Er Kjønnsrollene I Hinduismen?

Hvordan er kjønnsrollene i hinduismen?

Kjønnsroller og etikk

Ekteskapet regnes tradisjonelt som det viktigste stadiet for kvinner, og enkestadiet har lav status. Pliktene handler om lydighet og trofasthet; overfor sin far som pike, sin mann som kone, og trofast til sin avdøde ektemann som enke, som betyr at de ideelt ikke skal gifte seg på nytt.

Les mer

Hvem er de viktigste gudene i hinduismen?

Brahma, Vishnu og Shiva

I hinduismen finnes det mange forskjellige guder. De tre viktigste gudene er Brahma, som skapte verden, Vishnu, som opprettholder verden, og Shiva, som ødelegger den. Dette viser tre sider ved livet for en hindu. Verden skapes, opprettholdes og ødelegges, og så skapes den igjen.
Og et annet spørsmål, hva er de viktigste prinsippene i hinduismen? Målet i tilværelsen er å bryte ut av denne rekken av gjenfødelser ved å oppnå ekstatisk innsikt, moksha, i livets grunnleggende illusoriske natur; maya. Videre forutsetter man at individet har en bestemt plass i verden, og plikter knyttet til dette, dharma.

Hva er reglene i hinduismen?

Fellesetikk betyr regler som skal gjelde for alle hinduer. En slik felles dharma kalles for sadharana dharma. Dette innebærer universale regler som ikke stjele, lyve, være utro, grisk, voldelig eller sint, og fremhevelse av kvaliteter som selvkontroll og tålmodighet. De fleste av disse står beskrevet i Manus lover. Dessuten, hva kjennetegner synet på kjønn i islam? Islam ser på menn og kvinner som like av natur, likevel skiller den mellom kjønnene i visse sammenhenger. Noen hevder at dette skillet faktisk er diskriminering med hensyn til status og ansvar.

Hvilke retninger finnes i hinduismen?

De viktigste teistiske retningene i hinduismen, dvs. de som tilber bestemte guder, er vishnuismen, shivaismen og shaktismen. De fleste hinduer tilhører én av disse retningene. Alle disse har egne organisasjoner, hellige tekster og særegne ritualer. Man kan også spørre hva er det viktigste i kjærlighetens vei? - Kjærlighetens vei gir hinduer fra lavere kaster og kvinner mulighet til å nå frelsen. På kjærlighetens vei er ikke frelsen resultatet av iherdig innsats, men en gave fra guddommen. Denne veien er særlig knyttet til tilbedelsen av Krishna.

Hva er hinduenes hellige hus?

Hindutempel er et åndelig hus for hinduer. Husets struktur er spesielt formgitt for religiøse og åndelige aktiviteter. I mange indiske språk er et hinduisk tempel kjent som et mandir. Hva er gudinnens kjennetegn? Gudinnene er gjerne landsbyens beskyttere og gir sunnhet og fruktbarhet, men er også fryktet fordi de kan sende sykdom og død. I hinduismen har de fleste større guder hustruer, som Vishnus Lakshmi og Shivas Parvati. Gudinnen kan også opptre som selvstendig, høyeste guddom, som Durga og Kali (Den mørke).

Hva er den viktigste høytiden i hinduismen?

Divali er den viktigste høytiden i Hinduismen.

By Filomena

Hvordan kan man oppnå moksha? :: Hvem frelser i buddhismen?
Nyttige lenker