Hjem > H > Hva Er Lekfolk Buddhismen?

Hva er lekfolk buddhismen?

Lekfolket lever vanlege liv samtidig som dei prøvar å praktisera religionen på best mogleg måte, medan munkane og nonnene skal bruke alle krefter og all si tid på å leve etter læra i buddhismen. Ein blir fyrst ordinert til novise, der ein går i lære hos munkar eller nonner og må bli godkjent av desse.

Les mer

Derav, hvorfor er meditasjon så viktig i buddhismen?

Det viktigaste formålet med meditasjon i buddhismen er ikkje å oppnå magiske krefter, men snarare å sjå verkelegheita slik ho eigentleg er og direkte erfare Buddhas lære om verkelegheita sin forgjengelegdom. Målet med meditasjon er å realisere nirvana og nå total frigjering frå liding og atterføding. Hva tror de på i buddhismen? Buddha og hans lære (dharma) står sentralt i buddhismen, og utgjør to av buddhismens «tre juveler» (triratna). Buddha vant «oppvåkning», som innebærer en erkjennelse av De fire edle sannheter, og han oppnådde nirvana («utslukning»), som vil si at han ble fri fra all gjenfødelse.

Du kan også spørre hva gjør munkene og nonnene hver nymåne og fullmåne?

Ved hver fullmåne er det et bestemt ritual. De er helligdager i buddhismen. Munkene og nonnene har også sine egne helligdager som symboliserer viktige hendelser i Buddhas liv. Det kan være at de faster, danser, går turer, holder på med skuespill eller at de konkurrerer i idrettsstevner. Hva er lekfolk Hvordan er livsstilen for lekfolk? Artikkelstart. I kristendommen er lekfolk ikke-geistlige personer, det vil si personer som ikke er presteviet, verdslige personer. Begrepet lekfolk brukes også om personer som er ufaglærte innen et fagområde. Derfor kalles meddommere også lekdommere.

Kan lekfolk oppnå nirvana?

Det er mulig for både lekfolk, munker og nonner å oppnå full oppvåkning, dog enkelte grener innenfor buddhismen betviler dette - noe som har medført til at deres meditasjonspraksis og fokus på å utvikle "jhana" (absorpsjonstilstander) i enkelte nyere skoler har mistet mye av det opprinnelige fokuset Buddha gav det. Hva betyr og meditere? Meditasjon er samlebetegnelse for systematisk anvendte psykiske og kroppslige øvelser, som har til hensikt å øve opp og senere vedlikeholde evnen til å raskt oppnå (og holde på) en bestemt sinnstilstand.

Hva betyr den åttedelte veien for en buddhist?

Den åttefoldige vei er veien som ifølge buddhistisk lære fører til lidelsens opphør og dermed til frihet fra videre gjenfødelse. Hva er å meditere? Meditere er bevisst å rette oppmerksomheten mot en ting, en lyd, en følelse, en tanke eller en kroppsfornemmelse, å være hensunken i meditasjon.

I forhold til dette, hvor mange guder tror buddhismen på?

Buddhismen er en “ikke gudelig religion” og livsfilosofi som er basert på læren til den indiske prinsen Siddharta Gautama som levde fra ca. 563 f.Kr. til ca. 483 f.Kr.

By Jules Dahley

Hvem frelser i buddhismen? :: Er Oslofjordtunnelen stengt i dag?
Nyttige lenker