Hjem > H > Hvorfor Er Nederlandsk Så Likt Norsk?

Hvorfor er nederlandsk så likt norsk?

Nederlandsk var kanskje et uventet valg på topp. Professoren begrunner valget med at nederlandsk ligner på norsk i struktur og ord, slik at det går an å lese og forstå språket selv om man ikke har lært det.

Les mer

Folk spør også hvilket språk er mest likt norsk?

Hvem som helst kan se at svensk, norsk og dansk likner på hverandre. Omtrent 90 % av ordforrådet er det samme - også grammatisk er språkene bygget opp på samme måte. Forklaringen på dette er at de skandinaviske språkene stammer fra et felles urspråk. Språkene er ganske enkelt i familie med hverandre. Tilsvarende, er det vanskelig å lære nederlandsk? Selv om nederlandsk kan virke som et rart valg, fordi mange synes det høres ut som et svært vanskelig språk å lære seg, så forklarer professoren til Forskning.no at det ligner norsk i struktur og ord, slik at det er mulig å forstå det muntlig, selv uten å ha lært det.

I forhold til dette, er nederlandsk og flamsk det samme?

Flamsk er også vanlig betegnelse på flamlendernes språk, som er en nederlandsk dialekt. Da Belgia i 1830 ble opprettet som en ettspråklig fransk stat, fikk de nederlandske dialektene bare dialektstatus og ble kalt «flamand» på fransk, dvs. «flamsk». Språkene ble likestilt i 1898 og flamsk fikk betegnelsen nederlandsk. Angående dette, hva er det enkleste språket å lære? Letteste språk:

Mandarin, fordi det er så regelmessig og lett å uttale.

Tilsvarende, hva er typisk nederlandsk mat?

Nasjonalretter i Nederland

En av de klassiske rettene fra det nederlandske kjøkken heter stamppot. Dette er en rett som tar base i en potetmos med grønnsaker og serveres med f. eks kjøtt, pølser eller en type stuing. Blant klassikerne finner man også retten balkenbrij.
Angående dette, er nederlandsk og tysk likt? Nederlandsk er grammatisk på mange måtar liknande tysk, men er svært forskjellig i uttale. Ein som kjenner det eine språket, kan med noko trening forstå det andre brukeleg.

Derav, er tysk og norsk likt?

Begge språkene er germanske språk og svært mange ord er like, vi går ut i fra at ca. 200 ord er så like at vi nesten ikke hører forskjell. Ta dette i betraktning, hva skjedde med samnorsk? «Samnorsk» blir også brukt nedsettende om det radikale bokmålet som ble innført ved rettskrivningsreformen av 1938, og da særlig den nynorsknære varianten som preget skolens lærebøker i 1940- og 50-årene. Samnorsken ble offisielt oppgitt i 2002, da Odelstinget vedtok å oppheve paragraf 1b i Lov om Norsk språkråd.

Folk spør også er norsk et lett språk å lære?

Norsk tale har en forholdsvis god støtte i skriftbildet. Det vil si at man med rimelig grad av sikkerhet kan si hvordan et ord skrives når man hører det uttalt, og omvendt: være noenlunde sikker på hvordan man skal uttale et ord man ser skrevet. På dette punktet er norsk lettere enn engelsk og dansk.

By Shipman

Hvilket språk er lurt å lære? :: Hvordan oppdage mus i hus?
Nyttige lenker