Hjem > H > Hvor Mye Strøm Bruker En Lufttørker?

Hvor mye strøm bruker en lufttørker?

Avfukteren defineres som 50 liter fordi bransjestandarden måles i forhold til 30°C og 80 % relativ fuktighet. For nordiske forhold ved 20°C og 60 % relativ luftfuktighet, så tilsvarer det ca. 35 liter i døgnet og et strømforbruk på ca. 525 watt.

Les mer

Deretter, hvordan plassere luftavfukter?

Hvor bør man plassere en luftavfukter? Ofte vil man ha en avfukter i rom med høy luftfuktighet for både klima, men også redusere risiko for mugg/råte etc. Typiske plasser for dette er kjellere og våtrom/vaskerom. Dersom du tørker klær vil tørkeprosessen gå vesentlig raskere om det står en avfukter i nærheten. Du kan også spørre hvorfor ikke bruke luftfukter? En annen grunn til at vi ikke anbefaler folk å bruke luftfuktere, er at de kan gi for høy luftfuktighet, noe som igjen kan gi skader på boligen, sier Ledermann. Ulike faktorer kan påvirke vår oppfatning av luftkvaliteten, og det er ikke nødvendigvis slik at det som kjennes som tørr luft, virkelig er det.

Så, hvordan få ned luftfuktigheten inne?

…og slik får du bedre luftfuktighet

  1. 1) Ikke tørk klær innendørs.
  2. 2) Luft ut soverommet hver morgen.
  3. 3) Ikke dusj med døren åpen.
  4. 4) Flytt sofaen vekk fra ytterveggen.
  5. 5) Sett på viftene og skru på varmekablene.
  6. 6) Finn frem støvkost og vaskekost.
  7. 7) Vær mer ute.
  8. 8) Kvitt deg med luftfukteren.
Og et annet spørsmål, hva gjør en luftrenser? Hva gjør egentlig en luftrenser? En luftrenser renser inneluften ved å trekke den inn og fange små, usynlige partikler i filteret, som virus, allergener og andre forurensninger. De er gode til å fjerne støv i luften.

Deretter, hva skal luftfuktigheten være i stua?

På sommeren ligger luftfuktigheten gjerne på rundt 50 prosent innendørs, men den bør ikke overstige 60 prosent. På vinteren er det anbefalt at luftfuktigheten ligger på mellom 20 og 40 prosent i oppholdsrom, og opp til 50 prosent i kjølige rom. Blir den over dette øker veksten av midd, bakterier, mugg og sopp. Angående dette, hvordan finne ut om det er muggsopp i huset? Norges Astma- og Allergiforbund låner ut luftpumper som kan måle om det er muggsopp hjemme. Disse pumpene suger opp luften i rommet du vil undersøke. La boksen gjøre jobben i fire timer, deretter kan du sende den tilbake til Astma- og Allergiforbundet som kan fortelle deg hva resultatet ble.

Følgelig, hvordan måle luftkvalitet?

Målinger av inneklimaforhold

Et godt termometer som måler maksimum og minimum temperatur er nyttig, og bør finnes i alle hjem. Et pålitelig hygrometer kan også være nyttig. De billigste og vanligste hygrometrene er trådhygrometre. Vanligvis er de ganske ubrukbare etter kort tid.
Er luftavfukter bra? En luftavfukter er et perfekt verktøy for å unngå uønsket fukt og råte i hjemmet. Avfukterne brukes ofte på rom hvor det tørkes klær, eller eventuelt i en rå og fuktig kjeller. Mange nyter også godt av en luftavfukter gjennom de varme og fuktige sommermånedene.

Så, hva skal avfukter stå på?

Temperaturen i rommet bør være minst 15°C og ikke mer enn 30. Da får du den mest effektive uttørkingen av rommet. Skru på én eller flere avfuktere og bruk dem til luftfuktigheten er nede i rundt 35-40 prosent. Det er nivået som skal til for å få tørre vegger og gulv.

By Khanna Liljenquist

Hva er forskjellen på Langsbølger og Tversbølger? :: Hva er poenget med luftfukter?
Nyttige lenker