Hvordan blir språket påvirket av sosiale medier?
Det er en stor forskjell på språket som vi bruker i sosiale medier, og det som vi bruker i mer formelle sammenhenger. Når det blir brukt formelt, har språk et forskjellig mål fra når det blir brukt i sosiale medier. Derfor blir også måten en uttrykker seg på, forskjellig.
I forhold til dette, hvilke faktorer i samfunnet påvirker språkutviklingen?
Alder, kjønn, utdannelse, yrke, sosial bakgrunn og miljø/gruppe er sosiale faktorer som har betydning for måten vi bruker språket på. I tillegg kan vi også trekke inn kulturelle faktorer. Vi tilpasser språket avhengig av hvem vi snakker med og hva vi snakker om, fordi sosiale og kulturelle faktorer varierer. Hvordan påvirkes det norske språket? Engelske ord og uttrykk
Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk.
Hvordan kommuniserer vi på sosiale medier?
Her kan de for eksempel dele informasjon, utveksle erfaringer, diskutere, legge ut bilder og videoer, og spille spill. Språket i sosiale medier er gjerne metaforisk. På Facebook har du mange ”venner”, men ”venner” på Facebook er ikke det samme som venner i det virkelige livet. Følgelig, hvordan kommunikasjon påvirkes av sosiale faktorer? Status er en faktor som kan påvirke kommunikasjonen mellom oss. Det påvirker både hvordan vi bruker språket, gjennom sosiolekter, og hva slags holdninger vi har til den vi kommuniserer med. Det å ha høy status øker troverdigheten til den som kommuniserer, og det motsatte skjer ved lav status.
Også, hvordan blir det norske språket påvirket av engelsk?
Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk. Hvordan har det norske språket blitt påvirket av kebabnorsk? Språk som kebabnorsk kan påvirke «svake» punkter i norsken, spesielt de delene av språket som ikke har en tydelig språklig funksjon. Husby kommer med eksempler på slike «svake sider» ved språket som kan påvirkes av ytre impulser.
Hva er sammenhengen mellom språk og identitet?
Språket er en identitetsmarkør. Det vil si at måten vi bruker språket på, signaliserer både hvem vi er, hvem vi ønsker å være, hvilke sosiale grupper vi tilhører, og hvilke grupper vi identifiserer oss med. Hva påvirker språkutviklingen? Både arv og miljø spiller inn når barn tar til seg og lærer å mestre språket. Innen språkvitenskapen kan «språkutvikling» også bety hvordan lyder, formverk, ordforråd og liknende utvikler seg i et språk over tid. Språkhistorikere beskriver og sammenlikner detaljer og endringer i gamle og nye språk.
I forhold til dette, hvilke språk har norsk blitt påvirket av?
Dagens norsk er på mange måter et hybridspråk, altså et språk med flere kilder: gammelnorsk, antikke språk, lavtysk, dansk og engelsk.
- 1) Gammelnorsk. Hovedkilden til det norske språket er gammelnorsk – også kalt norrønt.
- 2) Antikke språk.
- 3) Lavtysk.
- 4) Dansk.
- 5) Engelsk.
- Bokmål og nynorsk.
Similar articles
- Hvordan få opp vedlegg i mail?
- Hvordan regne ut cm til tommer?
- Hvordan Grunngav Wergeland sitt språksyn?
- Hvor mange språk blir snakket i Norge?
- Hvordan endre Windows språk?
- Hvordan skifte tastatur på Android?
- Hvordan endre språk i et word dokument?
- Hvordan få norsk Tastatur på iPhone?
- Hvordan få engelsk mobil?
- Hvordan skrive dato på norsk?