Hjem > H > Hva Blir Språket Vårt Påvirket Av?

Hva blir språket vårt påvirket av?

Det norske språket har blitt påvirket av engelsk i over 1000 år. Mange lånord er hentet fra det britiske øyriket eller det store nedslagsfeltet for det engelske språket.

Les mer

Deretter, hvordan blir framtida språket i norge?

Det norske språket kommer ikke til å forandre seg så veldig mye på hundre år, tror språkforskerne. Men fremtidsmenneskene kommer til å bruke ord som vi ikke har i språket vårt i dag. Det kan for eksempel være engelske ord. De bruker vi allerede mange av. På hvilken måte har det norske språk forandret seg med innvandring? Strømmen med flyktninger økte og innvandrere påvirket det norske språket og resultatet ble de vi begynte å kalle kebabnorsk. Uttrykk som innvandrere ikke kunne på norsk ble byttet ut med arabiske ord, og ble flettet inn i norsken. På fagspråket kan det kalles multietnisk ungdomsspråk.

Hva betyr Anglifisert?

Anglisere er å anglifisere, det å gi noe et engelsk preg eller gjøre noe engelsk. Hvordan blir språket påvirket av engelsk eller andre språk? Engelsk er også er i ferd med å ta over som språk i oppgaveskriving, undervisning og lærebøker i de høyere undervisningsinstitusjonene. Et annet fenomen når det gjelder lån fra andre språk, er kodeveksling. Mens det tidligere var vanlig å bare ta i bruk enkeltord, tar vi nå til oss hele setninger eller fraser.

Hvordan digitale medier påvirker språket?

Over 90 % krydrer meldingen med tegn og smileys , mens mange bruker forkortelser (60 %). Summen av de nevnte språkingrediensene overstiger 100 %. Dette indikerer at det er vanlig å kombinere flere språklige uttrykk i en og samme melding, og også at en varierer språket med den en skriver til. Kommer dialektene i Norge til å forsvinne? De store dalførene som Hallingdal, Numedal og Østerdalen gjennomgår store språklige forandringer, og dialektene jevner seg etter hvert ut i retning av en østlandsk lik den som blir snakket i sentrale oslofjordområder. Men dialektene forsvinner likevel ikke.1. mar. 1999

Også, kommer dialektene til å dø ut?

Det er først og fremst de unge som begynner å prate bokmål, mens de eldre tviholder på den dialekten som de er vant til, men etter hvert kommer dialektene på Østlandet til å forsvinne, og oslomål tar over, spår Torp. Deretter, er det norske språket truet? De fleste språkvitere er enige om at norsk som språk ikke er truet av engelsk i dag. Det er med andre ord intet som tyder på at norsk i overskuelig framtid vil bli erstattet av engelsk, og derved lide det som kalles språkdød.

Deretter, hva mener vi med regionalisering når vi snakker om talemålsutvikling?

Regionalisering. En viktig tendens vi ser i talemålsutviklingen i Norge, er regionalisering. Det vil si at talemålet innenfor et større område blir utjevnet, og da ofte i retning av områdets største by. Eksempler på slike byer som påvirker områdene rundt er Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Tromsø.

By Rumpf Motton

Hvorfor er språk viktig for vår identitet? :: Hvordan blir språket påvirket av sosiale medier?
Nyttige lenker