Hjem > H > Hvor Får Man Tuberkulose?

Hvor får man tuberkulose?

I hvilke organer får man tuberkulose? Først og fremst i lungene. Infeksjonen kan spres derfra med blodet til alle organer i kroppen. Lymfeknuter i lungeroten og på halsen kan infiseres.

Les mer

Angående dette, hvor er tuberkulose utbredt?

Tuberkulose er sjelden i Norge, men herjer fortsatt i store deler av verden. Økende antibiotikaresistens gjør at det haster å forske frem nye medisiner og vaksiner. I Norge er tuberkulose mer eller mindre utryddet. Sykdommen er fortsatt utbredt i store deler av Asia og Afrika. Hvor lett smitter tuberkulose? HVORDAN SMITTER TUBERKULOSE? Tuberkulose smitter ved at man puster inn TB-bakterier fra luften. TB-bakterier spres via luften gjennom små dråper, som du ikke kan se. Dråpene kommer fra nesen eller munnen til en person som har smittsom tuberkulose, og kommer ut i luften når denne personen hoster, nyser eller snakker.

Kan jeg bli smittet av tuberkulose når jeg er vaksinert?

Kan jeg få tuberkulose selv om jeg har tatt BCG-vaksine? Ja, vaksinen gir dessverre ikke 100 prosent beskyttelse. Hva vil det si at en infeksjon er latent? En person med en latent TB-infeksjon er en som er smittet av tuberkulose-bakterien Mycobacterium tuberculosis, men som ikke har utviklet noen symptomer. Kroppens immunforsvar er i stand til å holde bakterien i sjakk sånn at den ikke vokser opp.

Folk spør også hva er symptomene på tuberkulose?

Ved sykdom opptrer symptomer fra de organer i kroppen som er rammet. Vanlige symptomer ved tuberkulose i lungene er langvarig hoste, feber, nattesvette og vekttap. Hvordan ble kopper utryddet? Det er antatt at 400.000 døde av kopper hvert år i Europa på 1700-tallet og at det på 1900-tallet døde mellom 300 og 500 millioner i verden. Det ble utviklet vaksine mot koppene i 1796, og sykdommen ble erklært utryddet i 1980. Viruset er imidlertid ikke utryddet. Det er lagret i et laboratorium i USA og et i Russland.

Hvor lenge varte tuberkulose?

TB var en fryktet sykdom som tok livet av mange mennesker. Rundt forrige århundreskifte tok den livet av 6 000–7 000 nordmenn årlig. I løpet av de seksti årene fra 1895 til 1955 kostet sykdommen en kvart million nordmenns liv. Før effektive medisiner ble utviklet, bestod behandlingen stort sett av sanatoriumsopphold. Kan jenter få blødersykdom? Hos kvinner kan menstruasjonsblødningene være både kraftige og langvarige, og ofte er dette det mest plagsomme symptomet. Mer informasjon finner du hos Foreningen for blødere, fbin.no.

Og et annet spørsmål, kan jenter ha blødersykdom?

Hemofili er en arvelig blødersykdom. Det er en sykdom som rammer gutter, men jenter kan være bærere av genet.

By Colville Alcide

Hvor mye tjener en teknisk tegner? :: Kan man bli kvitt tuberkulose?
Nyttige lenker