Hjem > H > Hvordan Være Hyggelig På Mail?

Hvordan være hyggelig på mail?

Vær høflig og korrekt

Hvis man åpner med et hyggelig hei og avslutter med en vennlig hilsen, og for øvrig bruker komplette setninger og vanlige høflighetsfraser, så har man i det minste lagt på plass noen vennlige rammer. I en e-post oppfattes du gjerne som skarpere enn i et brev eller en telefonsamtale.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan skriver mvh i mail?

Forkortelsen «Mvh.» er neppe vennligere enn bare «Hilsen». Skal man først være ekstra vennlig, kan man koste på seg å skrive ordet fullt ut. Merk at det uansett ikke skal settes komma mellom «hilsen» og navnet! Les mer om hilsener i e-post på denne siden. Hva er en formell e-post? Når du skal skrive en mail til sjefen, så faller denne mailen inn under kategorien ''formell e-post''. Selv om du kanskje kjenner sjefen litt, så er det likevel en formell e-post.

Hvordan svare mail?

Svare på eller videresende en e-postmelding

  1. Hvis du bare vil svare avsenderen, velger du Svar.
  2. Hvis du vil svare den opprinnelige avsenderen og alle andre mottakere på Til- og Kopi-linjen, velger du Svar alle.
  3. Hvis du vil sende e-postmeldingen til noen som ikke er på Til- eller Kopi-linjen, velger du Videresend.
Man kan også spørre er det komma etter vennlig hilsen? Avslutt e-posten på en vennlig måte

Det skal ikke være komma eller punktum noe sted. Husk også liten forbokstav i stillingstittelen. Språkrådet fraråder å bruke forkortelsene «Vh.» eller «Mvh.» i formell e-post. Det oppfattes som nokså uformelt eller til og med uhøflig.

Man kan også spørre skal det være punktum etter mvh?

Skal forkortelse brukes, må den avsluttes med punktum («Mvh.»). Det er fullt mulig å lage spontane forkortelser, og «Vh.» ville kanskje fungere til en viss grad, men for forståelsens skyld anbefaler jeg «Mvh.» om du absolutt vil forkorte. Derav, hvordan skrive epostadresse? Skrivemåten e-post (og å e-poste) med bindestrek ble vedtatt av Språkrådet allerede i 1995 og er fremdeles offisiell rettskrivning. Skrivemåten epost er fremdeles like uaktuell som iland og abombe. Bokstaven e kom i utstrakt bruk for elektronisk rundt midten av 1990-tallet.

Hvordan skrive brev til offentlig?

Slik starter du et offentlig brev

Benytt deg av høyre hjørnet på dokumentet og før inn fullt navn og adresse. Under postadressen kan du også inkludere eventuelle e-postadresser eller telefonnummer. På samme linje som du skriver poststedet, skal du også føre inn datoen for brevet. Skriv denne inn i midten mot høyre.
I forhold til dette, hvordan sette opp et formelt brev? Skriv: Formelt brev

  1. Ditt navn og adresse. Fornavn Etternavn Gateadresse Postnummer og -sted.
  2. Dato for når brevet er skrevet. Skriv datoen på egen linje, og høyrestill den i dokumentet ditt før du sender brevet.
  3. Mottakers navn og adresse.
  4. Overskrift.
  5. Orientering av hva saken gjelder.
  6. Avslutning og underskrift.

Dessuten, hva vil det si å være formell?

Formell kan bety noe som følger de vedtatte former, som er bundet av formene, for eksempel «han er meget formell». Noe som er formelt, stemmer med en viss form, visse vedtatte regler, læresetninger, forskrifter, bestemmelser eller lover, for eksempel «et formelt riktig bevis».

By Adigun Erdosi

Er det komma mellom Hei og navn? :: Hva er oppbygging av tekst?
Nyttige lenker