Hjem > H > Hva Er Oppbygging Av Tekst?

Hva er oppbygging av tekst?

Det betyr at teksten må være ryddig og organisert, både når det gjelder innhold, struktur og ytre oppsett. Teksten må deles opp i avsnitt, det bør være en innledning, en hoveddel og en avslutning. Dessuten bør leseren ha en følelse av at teksten er planlagt og gjennomtenkt og at den innbyr til lesing.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan skrive en god kortsvarsoppgave?

Kortsvaret skal ha en linje som introduserer teksten, en hoveddel og en avsluttende setning (konklusjon). Kortsvaret krever at du får sagt masse med få ord, at du bruker et godt fagspråk og legger fram meninger om teksten. Det du skal gjøre er å skrive en kort tekst på 250 ord knyttet til en eller to tekster. Hvordan avslutte en innledning? I innledningen forteller man leseren hva som kommer:

  1. Først presenterer man tema.
  2. Hvis behov avgrenser man deretter temaet, og kommer fram til problemstillingen.
  3. Til slutt sier man noe om oppgavens oppbygging.

Hva er Setningsstartere?

Setningsstartere er gode hjelpere når du skriver tekster. De er som navnet sier, gode måter å starte setninger på. Med en god setningsstarter vil du på en enkel og direkte måte lede leseren til det du vil si. Setningsstartere gir en ramme rundt innholdet du vil fortelle til leseren av teksten. Hva er en god konklusjon? En konklusjon er en slutning som trekkes ut fra premisser eller fakta. Etter å for eksempel ha lest en bok kan man dra eller trekke en konklusjon om hva bokens tema var. Hvis man diskuterer en sak på et møte, kan man håpe å komme til en konklusjon i løpet av møtet.

Derav, hvordan avslutte en retorisk analyse?

Til slutt bør du vurdere hva du synes om teksten; om den fungerte slik forfatteren eller taleren sannsynligvis hadde tenkt den skulle fungere eller ikke. I en retorisk analyse bruker du selvsagt begreper fra retorikken, og du kan godt bruke oppsettet nedenfor som hjelpemiddel. Hvordan skrive en god avslutning på et essay? Siste setning i essayet ditt kan ev. være et sitat, et spørsmål eller et konkret eksempel. Du kan også ta 'resultatet' av essayet ditt og omformulere det til et spørsmål til slutt. Det viktige er at den siste setningen ikke avslutter emnet, men derimot holder det åpent og gir leseren mulighet for å tenke videre selv.

Hva kjennetegner en innledning?

; begynnelse (til), utgangspunkt (for en utvikling e.l.) (vitenskapelig) fremstilling som skal føre leseren inn i en vitenskap, et fag e.l. Så, hva er innledning i en tekst? Innledningen er viktig. Det er her leseren danner seg et førsteinntrykk av oppgaven din. Du skal derfor legge mye arbeid i å lage den så spennende og interessant som mulig, og utarbeide den slik at du fanger leserens oppmerksomhet og gir ham/henne lyst til å lese videre.

Angående dette, hva er en innledning i en fortelling?

En fortelling har vanligvis en innledning, en hoveddel og en avslutning. I innledningen finner leseren gjerne opplysninger om hvor og når handlingen skjer, hvem som er med i den, og hva konflikten eller prosjektet går ut på.

By Hofstetter

Hvordan være hyggelig på mail? :: Hvordan konkludere en fagartikkel?
Nyttige lenker