Hjem > H > Hvordan Konkludere En Fagartikkel?

Hvordan konkludere en fagartikkel?

I avslutningen kan du gjerne – hvis det er mulig – komme til en konklusjon. Den kan også ta opp tråden fra innledningen (altså kort fortalt hva det handler om), stille spørmål, eller den kan være en tankevekker.

Les mer

Hvordan lage en god avsluttning?

Hvis du presenterte en problemstilling eller et spørsmål helt i starten av teksten, bør dette besvares avslutningsvis. I den sammenheng kan du gjerne presentere et lite sammendrag av artikkelens hovedargumenter. Unngå å bli for repetitiv – da kan teksten fort bli kjedelig og uinteressant. Deretter, hvordan skrive en god avslutning på en fagtekst? I avslutningen bør du svare på problemstillingen presentert i innledningen. Bruk også dine egne meninger til dette. Til slutt er det viktig å ha gode kildelister. Både for materiale man har brukt mens man har skrevet, og materiale man refererer til i løpet av teksten.

Derav, hva er en god avslutning?

Slutten av en stil skal gi leseren en følelse av å ha nådd et mål, og hoveddelene av stilen skal bygge opp til avslutningen. Det er ofte naturlig å runde av med å gå tilbake til utgangspunket og konkludere. Det vil si å komme med en logisk slutning av det de enkelte momentene har ledet opp til. Følgelig, hvordan skrive en avslutning på en analyse? Konklusjonen bør være omtrent samme lengde som innledninga. I konklusjonen skal du prøve å samle alle trådene i analysen og vise hvordan alt henger sammen og er knyttet til tekstens sentrale tema. Du kan gjerne utdype tema noe mer enn du gjorde innledningsvis, men du bør ikke trekke inn nye momenter i konklusjonen.

Hvordan skrive en god innledning til en artikkel?

Hvordan skrive innledning til en artikkel? I en fagartikkel bør innledningen si noe om hva resten av teksten vil handle om, slik at leseren enkelt kan avgjøre om teksten er verdt å lese. Begynnelsen av innledningen kan gjerne være generell, slik at de viktige argumentene ikke avsløres allerede her. Du kan også spørre hvordan skrive en god avslutning ndla? Skriv alltid et eget avsnitt som skal fungere som avslutning. Et godt tips før du skriver avslutninga, er å skrive den like etter du har skrevet innledninga. Da kan du nemlig få til det som kalles "slangen biter seg selv i halen" – eller sirkelkomposisjon.

Hvordan avslutte en fortelling?

Slutten. Etter vendepunktet har fortellingen en kort slutt der fortelleren viser hvordan situasjonen er etter at konflikten eller prosjektet er løst. Et alternativ er å legge inn en åpen slutt der leseren må tolke hva som skjer videre. Man kan også spørre hva er en informerende tekst? Informative og reflekterende tekster er saktekster. Det vil si at de gir en beskrivelse av virkeligheten. Målet med en informativ tekst er å gi leseren informasjon om noe. Du som leser skal for eksempel ha mer kunnskap om et tema etter at du har lest teksten.

Folk spør også hvordan kan jeg skrive saktekst?

En saktekst vil ofte ha en objektiv vinkling, noe som betyr at teksten bør være upartisk og upersonlig. Dette kan sees i motsetning til subjektive tekster, som gjerne skrives på en personlig måte der forfatterens meninger kommer til syne. Ellers er det greit å tenke på at teksten bør ha god språklig flyt.

By Gotcher Diano

Hva er oppbygging av tekst? :: Hvordan bestille bilder fra Min Sky?
Nyttige lenker