Hjem > H > Hva Lønner Seg Kjøpe Eller Lease Bil?

Hva lønner seg kjøpe eller lease bil?

Leasing kan være gunstig på kort sikt

– Dersom jeg skulle ha byttet bil etter tre år ville jeg kunne spart ca 1.000 kroner i måneden på å lease. Selv om vi legger inn eventuelle småbulker og overkjørte kilometer ved levering, ville leasing vært gunstigere på kort sikt, sier han.

Les mer

Hva er fordelen med å lease bil?

Leasing vil normalt gi lavere månedlige utgifter enn et billån på en tilsvarende bil. Dette fordi billånet skal finansiere hele bilens verdi (minus egenkapital), mens leasingavtalen bare skal finansiere differansen mellom nypris (minus startleie) og avtalt restverdi. Hva skjer etter endt leasing? Du får en stor regning når du leverer bilen. Når du leverer leasingbilen etter endt leieperiode, vil den bli taksert. Såkalt normal slitasje vil bli akseptert, men hvis du har påført bilen «unormal slitasje», vil du måtte betale såkalt påkost.

Deretter, hva er negativt med leasing?

Ulemper ved leasing

Det kan være dyrt å lease, og du har ingen bil å selge etter utløpet av leasingperioden. Ved unormal slitasje på bilen kan du få påkost, noe som kan bli dyrt for deg om dette ikke er klart beskrevet i kontrakten. Det er også en risiko forbundet med at du har kjørt mer enn avtalt.
Hvilke bil er billigst å eie? Konklusjonen er klar, og svaret er det samme for alle prisklasser. Elbilen gir deg det rimeligste bilholdet, uansett drivlinje, drivstoff og prisklasse.

Hvorfor ikke lease bil?

Du er bundet opp i leasingperioden, det er dyrt å komme seg ut av kontrakten. Du har ikke mulighet for å trekke fra rentekostnader ved leasing. Du kan risikere å få ekstra-faktura på slitasje utover det normale, om bilen påføres skader. Det kan bli dyrt om man ikke er nøye med bilholdet. Folk spør også når lønner det seg å kjøpe ny bil? Nybilen største kostnad er verdifallet. Dette er formidabelt de to første årene. Derfor er det gunstig å kjøpe en 2-3 år gammel bruktbil. Men husk på at du som bruktbilkjøper likevel ikke får glede av hele verdifallet siden du i praksis må legge til bruktbilforhandlerens avanse.

Angående dette, er det lurt å kjøpe elbil?

Med tiden vil det med stor sannsynlighet bli innført moms på nye elbiler, som fører til at enkelte elbiler vil øke kraftig i pris. – Dersom det innføres avgifter på elbiler, vil både nybil- og bruktbilprisen øke. Derfor er det lurt å kjøpe nå, poengterer Egge. Hvordan bli kvitt en leasingbil? I utgangspunktet er alt som kreves at det har gått minst seks måneder siden leasingavtalen ble inngått. Bransjestandarden er da at du kan pålegges å betale opptil, men ikke mer enn, seks måneders leie, som da betales til de som låner deg bilen, for å avslutte avtalen.

Folk spør også hvor mye koster det å lease en bil?

Den vanligste avtalen bygger på 3 år leietid og inntil 45.000 kilometer kjørt, med et varierende beløp i forskuddsleie – ofte ligger dette rundt 10-15 prosent av bilens nypris. Det de fleste ser først på, er månedsleien som tilbys.

By Hamel

Hvem betaler forsikring ved leasing? :: Er iPhone 13 Pro Max vanntett?
Nyttige lenker