Hjem > H > Hvorfor Investere I Obligasjoner?

Hvorfor investere i obligasjoner?

Når du investerer i obligasjoner, kan du som utgangspunkt forvente en mer stabil avkastning enn hvis du investerer i aksjer. Verdien på obligasjoner kan likevel svinge en del, avhengig av obligasjonens løpetid og kredittkvalitet.

Les mer

Hva er forskjellen på aksjer og obligasjoner?

Hva er forskjellen mellom obligasjoner og aksjer? Når du kjøper en aksje blir du deleier av et selskap. Når du kjøper en obligasjon låner du ut penger til et selskap. Aksjer er altså eget kapital mens obligasjoner er gjeld. Hva betyr verdipapirer? Verdipapirer er enten fordringer i form av eierandeler i selskap eller omsettelige gjeldspapirer utstedt av et selskap eller offentlig sektor. En aksje er en eierandel i et aksjeselskap (AS) eller allmennaksjeselskap (ASA).

Du kan også spørre hva er grønne obligasjoner?

Grønne obligasjoner er lån som utelukkende skal finansiere miljøriktige formål. Lånene vil bli brukt utelukkende til å finansiere eller refinansiere investeringer i klimavennlig distribusjon, miljøbygg og fornybar energi. I forhold til dette, når bør man kjøpe obligasjoner? Dersom rentene går opp, vil verdien på obligasjoner falle, og motsatt: Hvis renten går ned, vil obligasjoner normalt stige i verdi. Altså bør man kjøpe obligasjoner dersom man forventer at rentene skal settes ned.

Så, hvordan regne ut den effektive renten?

Den enkleste måten å beregne årlig effektiv rente på, er hvis du har rentesatsen for et år, vet gebyrbeløpet og lånebeløpet. Du kan da regne ut hvor mye den effektive renten blir hvert år hvis du bare betaler en gang i året. Formelen for denne måten å regne rente på er (rentebeløp + gebyr) x 100 / lånebeløp. Også, hva er forskjellen på reallønn og nominell lønn? Nominell lønn er det vi vanligvis kaller lønn. Når du avtaler lønn med din arbeidsgiver, er det nominell lønn det er snakk om. Reallønn er ikke en virkelig lønn, men forteller hvor stor den nominelle lønnen er i forhold til prisnivået i samfunnet.

Og et annet spørsmål, hvordan regne ut risikofri rente?

Risikofri renterisikofrirenten

Formel for kapitalverdimodellen:

  1. Risikofri rente = 4 %
  2. Forventet avkastning for markedsporteføljen = 9 %
  3. Beta (systematisk risiko) = 1,78.
Også, hvordan bestemmes risikofri rente? D en normerte risikofrie renten settes med dagens regler lik årsgjennomsnittet av renten på statskasseveksler med 12 måneders gjenstående løpetid . Statskassevekslene utstedes med varighet på inntil ett år og er nullkupongpapirer, det vil si at investor ikke mottar noen rentebetalinger i papirets løpetid.

Hvordan beregne et avkastningskrav?

Avkastningskravet utgjør: risikofri rente + markedets risikopremie * en beta verdi. Beta verdien til en aksje eller investeringsobjekt forteller oss hvor mye aksjen eller investeringobjekte svinger i forhold til markedet.

By Elnar Czerniak

Hva betyr FF i musikk? :: Hva er modifisert durasjon?
Nyttige lenker