Hjem > H > Hvor Sjeldent Er Navnet Ditt?

Hvor sjeldent er navnet ditt?

Lurer du på hvor vanlig ditt navn er, kan du sjekke det raskt og enkelt på SSB sine nettsider. Her skriver du inn for- eller etternavnet ditt og trykker enter. Søker man for eksempel på et veldig vanlig guttenavn som Jonas, kan man se at det er over 14 000 menn som har dette som fornavn.

Les mer

Så, hvor mange navn kan man ha?

Man er ikke pliktig til å ha mellomnavn, og omtrent 18 prosent av Norges befolkning hadde i 2001 mellomnavn. Man kan ha så mange mellomnavn man ønsker, begrenset av hvilke navn man rett til å føre. Før den nye navneloven fra 2003 kunne man i Norge bare ta sine foreldres slektsnavn eller mellomnavn som mellomnavn. Hvem bestemmer navn? - Det er nok helst mor og far som bestemmer navnet, men noen ganger må de nok ta hensyn til besteforeldre og søsken som misliker et navneforslag, sier navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen.

Også, hvilke etternavn er beskyttet i norge?

Et beskyttet etternavn er i Norge alle etternavn som ikke has av flere enn 200 personer. Om en person vil endre navn til et beskyttet etternavn, må han eller hun innhente samtykke fra samtlige som har dette etternavnet. For barn under 18 år gis samtykke av den eller dem som har foreldreansvaret. Derav, hvor mange heter bjørn i norge?

LandNavneformAntall menn
NorgeBjørn39 175 (2012)
IslandBjörn1 777 (2006)
SverigeBjörn37 473 (2010)
TysklandBjörn(1890–2007)

Er sol et guttenavn?

Et jentenavn av norrøn opprinnelse. Sol var på sitt mest populære i 2008 og er for tiden på 297. plass på listen over jentenavn i Norge. Man kan også spørre er bror et navn? Bror er et mannsnavn dannet som en nyere form av mannsnavnet Broder, som igjen har opprinnelse i norrøne bróðir, «bror». Bróðir var den norrøne formen av navnet.

Kan man bytte etternavn uten å være gift?

Beskyttede etternavn

For at du skal kunne ta et beskyttet etternavn, må alle som allerede heter det, samtykke. Du kan også ta et beskyttet etternavn dersom du har en tilknytning til navnet, for eksempel ved slektskap, ekteskap, adopsjon, steforeldreforhold eller fosterforeldreforhold.
Folk spør også hvordan skifte navn etter bryllup? Slik går du frem når du skal endre navn

Du endrer kjapt navnet ditt på Skatteetatens nettside her. Dersom saken godkjennes automatisk, registreres navneendringen umiddelbart. Det kan imidlertid ta inntil fire uker å behandle en søknad manuelt. Om søknaden din har gått til manuell saksbehandling, vil du få beskjed.

Hvordan endre navn på bankkort?

Hvis du allerede har et kort, og ønsker å endre pregenavn, kan du erstatte kortet ditt i nettbanken. I kortveiviseren vil du få mulighet til å oppdatere navnet ditt mot Folkeregisteret.

By Adorl

Når kommer strømregningen? :: Er det farlig å lade mobilen om natta?
Nyttige lenker