Hjem > H > Hvor Mye Strøm For Å Lade Elbil?

Hvor mye strøm for å lade elbil?

Kostnadene for å lade bilen er avhengig av forbruk på bilen pr km og hvor mye du kjører. For enkeltheten skyld bruker vi et rundt tall på 200 Wh per km, eller 2 kWh per mil. Hvis du kjører 10 mil om dagen tur-retur jobb vil du bruke omlag 20 kWh (100 km * 200 Wh per km = 20.000 Wh = 20 kWh).

Les mer

Kan man lade elbil på 16 ampere?

Maks ladestrøm vil kunne være mellom 8A og 16A, men regelverket tillater maks 10A ladestrøm. Begrensningen gjelder ikke industrikontakt. Dette trenger du for å lade via stikkontakt/Schuko-kontakt: Egen kurs til stikkontakten elbilen plugges inn i. Hvor mange ampere for å lade elbil? Elbil må lades på strømkurs med maks 10 ampere og B-jordvern, eller egen vegglader.

Også, er det dyrt å lade elbil hjemme?

Pris på hjemmelading avhenger blant annet av strømleverandøren din, kraftprisen, vær og type elbil du kjører. En grunnregel er imidlertid at pris på lading av elbil hjemme er rundt 1 krone per kWh du lader opp. Har du en elbil med et batteri på 22 kWh, koster det altså ca. 22 kroner å full-lade. Også, hva koster det å lade en elbil på ladestasjon? Hurtiglading i Norge koster rundt 2,50 kroner minuttet på de typiske 50 kW-laderne. – Siden du på de aller fleste ladestasjoner betaler per minutt, eller for en kombinasjon av tid og kilowatt-timer, er det dyrt og lite tidseffektivt å stå koblet til en lader du nesten ikke får strøm fra, sier Anette Berve til Motor.

Hvor mye lader elbil i timen?

Generelt så kan de fleste elbiler lade 7 kWh per time. Du må vite hva som gjelder for din bil hvis du skal kunne regne ut ladetiden. Hvilken effekt har laderen? For å finne effekten i laderen, ganger du antall ampere på sikringen med spenningen på strømuttaket. Folk spør også kan man lade elbil med vanlig stikkontakt? - Vanlige stikkontakter er ikke beregnet for lading av elektriske biler, de tåler ikke langvarig høy belastning, som en elbil representerer. Det er derfor krav om at vanlige stikkontakter skal beskyttes med maksimalt 10A overstrømsvern, og ha en jordfeilbryter type B når de benyttes til lading av elektriske biler.

Hvor stor sikring til Elbillader?

Ladestasjon kan enten ha fast kabel med plugg som passer i bilen eller være utstyrt med en Type 2 kontakt (bileier har egen kabel som på bildet). Normalt sikres lader med 16A eller 32A men kan også benyttes til semi-hurtiglading på 63A om effekt er tilgjengelig. Hvor stor sikring trenger en Elbillader? Du trenger større strømkurs

Om du vil lade raskere enn du kan i en vanlig stikkontakt, må du opp i en 16 ampere kurs, slik at du får 3,7 kilowatt fra ladestasjonen. For mange biler er dette nok til å lade opp batteriet over natten. Vil du lade raskere enn dette, må du undersøke hvor raskt bilen din kan lade.

Hvor mange kW på 20 amp?

For eksempel anbefaler Hafslund Nett høyst 20 amperes kurs til elbillading. Dette gir deg omtrent 4,6 kilowatt fra ladestasjonen. Skal du ha full effekt til en BMW i3 eller en Nissan Leaf må du typisk ha en kurs på 32 ampere for å få 7,3 kilowatt.

By Younger

Hvor mye far jeg utbetalt som alenemor? :: Hvor mye koster 1000 kWh?
Nyttige lenker