Hjem > H > Hvor Lenge Brenner En Pelletsovn?

Hvor lenge brenner en pelletsovn?

Som regel kan man beregne at den brenner med åpen flamme i inntil to timer og ettergløder i inntil to timer. Pelletskorgen er derfor ingen erstatning for en automatisk pelletskamin, men kan ses på som supplerende fyring i øvrige ildsteder. Pellets er også meget aktuelt som energikilde i større varmeanlegg.

Les mer

Også, hvorfor pelletsovn?

Pelletsovner kan ved riktig bruk være mer energieffektive og miljøvennlige enn vanlige vedovner, ikke bare på grunn av brennstoffet, men også fordi de ofte har elektronisk styring av varmeeffekten. En pelletsovn har innebygde lagertanker som man fyller med pellets. Hvordan fungerer en pelletsovn? Pelletskamin med vannkappe

Pelletskaminen produserer varme ved å brenne pellets av sammenpresset trevirke. Har kaminen vannkappe varmer den både rommet den står i og vann til vannbåren varme.

Hva koster det å fyre med pellets?

En pelletskamin koster cirka 30.000 kroner. Eldre skorsteiner må ofte utbedres før man tenner opp, så investeringen kan fort komme på 40.000 - 50.000 kroner. Prisen på pellets har steget kraftig og ligger nå på nivå med strømprisen, ca 81 øre/kWh, ifølge Enova. Deretter, kan man bruke pellets i vanlig ovn? Normalt er pellets av god kvalitet. Laboratoriesjef Ola E. Gjone i Jøtul AS er ikke begeistret for å brenne pellets i en vanlig vedovn eller peis. For mye brensel kan gi farlig høye temperaturer i skorstein og tilliggende bygningsdeler.

Hvor lenge varer en sekk pellets?

Synes ikke viften bråker så mye. Hører at det detter ned pellets, men ikke så mye bråk det heller. Calimaxen min bruker 1 sekk på 2 dager hvis det er kaldt ute, ellers varer en sekk en halv uke eller mer. Derav, hvordan lager man pellets? Rått tømmer kan bli hogd til flis. Flisa blir tørka med varme. Ferdig tørka flis blir finmalt i ei hammermølle, og deretter pressa under høyt trykk til pellets. Ferdig pellets blir avkjølt før den legges på lager.

Hvor mye koster pellets?

Pellets leveres i 12 – 16 kg småsekker, storsekker på mellom 700 og 1 000 kg og som bulk. Prisen inklusive moms ligger i 2010 på mellom 3,10 og3,50 kr/kg i småsekk, 2,90 kr/kg i storsekk og 2 700 kr/tonn i bulk. Dessuten, kan man fyre med pellets? Et godt alternativ til ved hvis du for eksempel fyrer med kjele eller peisovn. Med pellets varmer du opp huset både billig og miljøsmart. Pellets brenner jevnt og rolig og avgir mindre aske enn ved. Det gir god varme i huset på en veldig prisgunstig og miljøvennlig måte.

Ta dette i betraktning, hva er pellets laget av?

Pellets, bioenergi laget av tørt finfordelt tremateriale fra sagflis, treflis, skogsavfall eller annet treavfall som er presset samen til små kompakte sylindre, vanligvis med en diameter på 6-12 mm, men ikke større enn 25 mmm. Aktuelt biobrensel til bruk i små og mellomstore fyringsanlegg.

By Gilford Dowland

Er vedbriketter bra? :: Hvordan bruke varmepumpe mest økonomisk?
Nyttige lenker