Hjem > H > Hvor Mye Alkohol På Tax Free?

Hvor mye alkohol på tax free?

VaretypeMengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 %1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %2 liter

Les mer

Hvor mye kan jeg ta med fra tax free?

Dersom du har vært utenfor Norge i mer enn 24 timer, kan du ta med deg kosmetikk og godteri varer for inntil 6000 norske kroner uten å betale toll og avgifter. Denne verdigrensen er den totale summen på varene du har handlet, inkludert kvotevarene. Alkohol og tobakksvarer er unntatt fra kvotegrensen på 6000 kroner. Kan man kjøpe så mye man vil på taxfree? Visste du at du kan handle så mye du vil av taxfree-alkohol, -tobakk og andre taxfreevarer på den ene taxfreebutikken, mens du kun får handle kvoten på den andre?

Dessuten, kan man kjøpe alkohol på taxfree?

Men for å kjøpe alkohol og røyk taxfree må du ha oppholdt deg minst 24 timer ute av Norge. For å kjøpe alkohol og røyk i butikker i utlandet inkludert avgifter (ikke taxfree) er det ingen krav om 24 timer. Dette gjelder typisk ved dagsturer til Sverige hvor man kjøper alkohol på Systembolaget. Hva skjer hvis man blir tatt i tollen? Opp til et visst nivå på overskridelsene får du et forenklet forelegg (bot), hvis du tar med deg for mye over grensen. Hvis du har med for mye, blir alle varer over kvoten inndratt. Opp til dette nivået får du et forenklet forelegg. Da havner du ikke i bøteregisteret, slik at dette ikke fremkommer på rullebladet ditt.

Hvor mye lettøl kan man ta med fra Sverige?

Dette betyr faktisk at du ikke trenger å tenke på kvota når du handler cider eller såkalt folkeøl som har en lavere prosent enn dette. - Øl og cider med alkoholstyrke 2,5 prosent eller under går ikke på alkoholkvoten, skriver Tollvesenets Infosenter i en epost til Dinside. Deretter, hvor mange snusbokser er 250 gram? Kjøper du porsjonssnus kan du derimot ta med deg to rør, eller 10 bokser, ettersom disse veier mindre. Porsjonssnus i såkalt "slim"-format har man derimot på Gardermoen kunnet ta med 15 bokser av, tre rør. Dette fordi disse boksene gjerne veier 16,8 gram, noe som gjør at 15 bokser til sammen utgjør 252 gram.

Hvor mye kjøtt er det lov å ta med fra Sverige?

Det er ei kvote på til saman 10 kilo kjøt, kjøtvarer, ost og fôrvarer når du reiser til Noreg frå eit anna EØS-land. Denne grensa på 10 kilo gjeld ikkje hunde- og kattemat, berre anna dyrefôr. Ut over kvota er det verdigrensa som avgjer kor mykje matvarer du kan handle utan å betale norske avgifter. Hvor mye snus over grensa? Det er lov til å ta med 250 gram tobakk avgiftsfritt inn til Norge. Tobakk som regnes i gram er snus, sigarer og sigarillos. Snuskvote: Man kan ha med 250 gram snus til Norge.

Deretter, kan en 18 åring ta med alkohol fra sverige?

Her må man nemlig være 20 år for i det hele tatt få handle på polet. Men man må være 18 år for å ta med vin og øl fra Sverige til Norge. – Vi i tollvesenet forholder oss ikke til annet enn at vedkommende har kjøpt alkoholen i beskattet stand, sier Asle Farberg, avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Øst-Norge.

By Eachern

Hva koster Fortolling av øl? :: Kan man ha med alkohol i koffert?
Nyttige lenker