Hjem > H > Hvor Mange Kjønn Har Bokmål?

Hvor mange kjønn har bokmål?

I bokmål har språkbrukarane valet mellom dette tredelte systemet og eit system med to genus – inkjekjønn og felleskjønn.

Les mer

Folk spør også hvor mange kjønn har norsk?

I norsk deler vi substantivene inn i tre klasser – vi sier at norsk har tre grammatiske kjønn: Hankjønn, hunkjønn og intetkjønn. Hvilket kjønn et substantiv har, bestemmer hvilken ubestemt artikkel vi setter foran substantivet. Man kan også spørre hva kjennetegner svensk skriftspråk? Den svenske stilen er ofte så uformell at andre kan oppfatta språket som fullt av slang og sjargong. Skriftspråket er relativt kvardagsleg, sjølv i dei mest høgtidelege samanhengane. Helsinga hej fungerer overalt, og ord som kille, tjej, fralla og fika er heilt akseptable, sjølv i skriftspråket.

Man kan også spørre har svensk kasus?

I svensk finnes det to kasus: Grunnform (Nominativ) og Genitiv. Blant de personlige pronomen finnes det dessuten en objektsform (akkusativ). Hva er et determinativ? Determinativer er en ordklasse med ord som fungerer som bestemmerord til substantiv. Noen eksempler på determinativer er ordene mitt, denne, mye og noen. Mange determinativer bøyes i kjønn og tall.

Hvilket kjønn har substantivet?

Fellesnavnene (substantiv) har tre kjønn i norsk; han-, hun-, og intetkjønn. Den enkleste måten å bestemme kjønnet til et substantiv på er ved å se på dens ubestemte artikkel. Vi bruker en foran hankjønnsord, en eller ei foran hunkjønnsord og et foran intetkjønnsord. Hvordan bøye Inkjekjønn? Ein vanleg feil her er å kutte -t til slutt, for på bokmål heiter det finnes, synes osv. Adjektiv på -en har ei spesiell bøying i inkjekjønn: eit galent (el- ler gale) svar, eit opent (eller ope) hus, eit nakent barn, eit va- kent blikk – og obs! eit lite barn. I fleirtal er bøyinga -ne: fleire galne svar, opne hus.

Tilsvarende, hvilken språk har ikke grammatisk kjønn?

Blant de indoeuropeiske språkene utmerker engelsk og afrikaans seg med svært svake elementer av grammatiske kjønn. På finsk, som savner grammatiskt genus, benyttes det kjønnsnøytrale hän uansett kjønn. Man kan også spørre har spansk intetkjønn? Spansk har kun to kjønn, hankjønn og hunkjønn. Intetkjønn finnes ikke. Hovedreglen er at substantiv som ender på 'o' er hankjønn, og ending på 'a' er hunkjønn.

I forhold til dette, hva har påvirket det svenske språket?

Svensk har i likhet med de øvrige skandinaviske språkene utviklet seg fra urnordisk, som tidfestes til perioden 500–800 evt. Runeinnskriftene fra før cirka 800 har et enhetlig preg over hele det nordiske språkområdet. Etter cirka 800 oppsto visse forskjeller mellom vestlig nordisk og østlig nordisk.

By Marcela Newbrough

Har svensk diftonger? :: Hva er forskjellen på biologisk kjønn og kjønnsidentitet?
Nyttige lenker