Hjem > H > Har Svensk Diftonger?

Har svensk diftonger?

Det svenske språket er rikt på vokaler og har en melodiøs tonegang. Norsk har mange diftonger, for eksempel i ord som bein og stein. På svensk blir disse orda uttalt ben og sten, altså med monoftonger.

Les mer

Hvorfor er svensk og norsk så likt?

Omtrent 90 % av ordforrådet er det samme - også grammatisk er språkene bygget opp på samme måte. Forklaringen på dette er at de skandinaviske språkene stammer fra et felles urspråk. Språkene er ganske enkelt i familie med hverandre. Dansk, norsk, svensk, islandsk og færøysk er eksempler på språk som er nært beslekta. Hvilke språk har kasus? Norrønt hadde fire kasus: nominativ, akkusativ, genitiv og dativ. Tysk, islandsk og færøysk har de samme. Japansk bruker ikke kasus i det hele tatt, men markerer nomenenes funksjon i setningen ved hjelp av postposisjoner. Ungarsk har 20 kasus og finsk har 15 (16 i noen østlige dialekter).

Du kan også spørre hvor kommer svensk fra?

«Svensk» kan også referere til Sverige. Svensk (svenska hjelpinfo) er et østnordisk språk som snakkes først og fremst i Sverige, på Åland og i deler av Finland av rundt 10 000 000 mennesker. Det er i nær slekt med dansk og norsk, og brukere av de tre språkene har som regel små vanskeligheter med å forstå hverandre. Derav, hva er kasus på tysk? kasus. Uttrykket kasus brukes om den formen et ord får (substantiv, pronomen, adjektiv) for å vise hvilken funksjon ordet har i setningen. Dermed er bruken av kasus i hovedsak knyttet til setningsledd. Selve substantivet får ingen egen kasusform i tysk, bortsett fra i genitiv hankjønn og intetkjønn og dativ flertall.

Hva betyr Kvantor?

Mengdeord (kvantorer) er ord som forteller om antall eller mengde av noe. Hva er en subjunksjon? Subjunksjon er en ordklasse som i norsk består av ubøyelige ord som innleder en leddsetning eller en infinitivskonstruksjon. Noen eksempler på subjunksjoner er at, hvis, å og som.

Hva er en konjunksjon?

Konjunksjon er en ordklasse som består av ord som binder sammen like ledd. De vanligste konjunksjonene på norsk er og, for, eller, men og så. Så, hvilke ord er substantiv? Substantiv er en ordklasse med ord som betegner blant annet personer, ting og begreper. Substantiver kan vanligvis bøyes i tall (entall og flertall) og ofte i bestemthet (bestemt og ubestemt form). På norsk kan substantiver kjennes igjen ved at de kan opptre med ubestemt artikkel foran seg.

Hva er et hankjønnsord?

Hankjønnsord får endelsen –en i bestemt form entall. Hvis substantivet slutter på –e i ubestemt form, får substantivet bare endelsen –n i bestemt form. Hunkjønnsord får endelsen –a i bestemt form entall. Hvis substantivet slutter på –e i ubestemt form, dropper vi –e i bestemt form før vi legger til endelsen –a.

By Lynea

Hva er det største kjøpesenteret i Oslo? :: Hvor mange kjønn har bokmål?
Nyttige lenker