Hjem > H > Hvor Ofte Er Det Isbjørn I Longyearbyen?

Hvor ofte er det isbjørn i Longyearbyen?

I løpet av mer enn 18 tusen persondøgn og over to tusen feltdager i to år var det omtrent 4% daglig sannsynlighet for å møte isbjørn. Resultatet varierte mellom nesten null og >50% i ulike områder på Svalbard, med høyest antall i juni til august.

Les mer

Er isbjørn på rødlista?

Isbjørnen er et rovdyr som har spesialisert seg på å jakte ulike selarter tilknyttet sjøis. Kategori sårbar (VU) på Norsk rødliste for arter 2010 og på IUCN sin globale Rødliste 2006. Isbjørnen er den største av verdens bjørnearter. Man kan også spørre når vil isbjørnen dø ut? To av tre isbjørner utryddet innen 2050.

Hva skjer med isbjørnen når isen smelter?

Isbjørnen står overfor et stort problem fordi leveområdene deres forsvinner litt etter litt. Ikke bare er disse områdene steder hvor isbjørnen bor, det er også her dette flotte vesenet jakter. Det blir vanskelig å finne hi når isen smelter, men det blir også kortere jaktsesong og mye mindre mat. Hvor mange dør av isbjørn på Svalbard? Siden 1971 har fem andre personer blitt drept av isbjørn på Svalbard. Sist det skjedde var i 2011 da en 17 år gammel britisk skoleelev mistet livet da en isbjørn angrep en teltleir med flere elever. Tre andre ble skadet før bjørnen ble skutt.

Er det isbjørner på Svalbard?

Siden isbjørnen på Svalbard er totalfredet, finnes det ingen turer som tilbyr noen form for oppsøking av isbjørn. Men siden det finnes isbjørn overalt på Svalbard, kan de være hvor som helst. Om vinteren er isbjørnen å finne over hele øygruppen, men om sommeren vil den som regel følge havisen og trekke nord-østover. I forhold til dette, hva er isbjørnens viktigste mat? På Svalbard er ringsel, storkobbe og grønlandssel de viktigste byttedyrene, men isbjørnen er svært opportunistisk og spiser nesten hva som helst, også kadavre. Strandede hvalkadavre kan tiltrekke seg store mengder med bjørn. Noen isbjørner spesialiserer seg på fugleegg som de kan spise i store mengder om sommeren.

Følgelig, hva truer isbjørn?

ET VARMERE KLIMA vil føre til smelting av den arktiske drivis som isbjørnen lever på. I tillegg er isbjørnen utsatt for andre stressfaktorer, som miljøgifter, petroleumsindustri, turisme og et høyt jaktpress i deler av dens utbredelsesområde. Isbjørnens fremtid ser ikke lys ut! Dessuten, hva er den største bjørnen? Kodiakbjørnen er sammen med isbjørnen verdens største bjørn, maksimal vekt kan gå opp imot 800 kg; lengden kan bli rundt 3 m. Den forekommer på øya Kodiak og noen av naboøyene, samt sørkysten av Alaska.

Hvordan har isbjørnen tilpasset seg?

Isbjørnen er perfekt tilpasset livet i det iskalde Arktis. Under den tykke hvite pelsen har den et tykt spekklag. Den har svømmehud mellom tærne og fotsålene er dekket av hår. Bare en liten flate under labben er hårløs, og den er helt ru for å gi godt grep på glattisen.

By Venu Paavola

Hvordan har isbjørnen utviklet seg? :: Kan man ha 2 Instagram kontoer?
Nyttige lenker