Hjem > H > Hvor Gammel Er Steinkjer?

Hvor gammel er Steinkjer?

Det gamle sentrum - øst for jernbanen - er en karakteristisk gjenreisningsby, mens flere gatenavn i byen henspeiler på forhistorisk storhetstid og viktige historiske milepæler. Steinkjer, og området rundt dagens Steinkjer, har vært bebodd i 6000 år - det forteller de mange helleristninger og oldfunn.

Les mer

Folk spør også i hvilket fylke ligger steinkjer?

Trøndelag fylke dekker et areal på 42 201 km2, og har en befolkning på 462 032 (SSB 2018). Administrasjonssenteret er Steinkjer, og den største byen er Trondheim (198 219 (SSB 2019)). Les mer om Trøndelag fylke på Wikipedia. Har Steinkjer bystatus? Steinkjer fikk ladestedsrettigheter (bystatus) 7. mai 1857. Grensene ble fastsatt 23. januar 1858 da ladestedet ble skilt ut fra Stod og Sparbu kommuner.

Hvor ligger Inderøy kommune?

Inderøy er en kommune i Trøndelag, innerst i Trondheimsfjorden. Den består av tre naturgeografiske enheter: halvøya Inderøya (eller Øyna) mellom Beitstadfjorden og Børgin, halvøya Mosvik vest for Skarnsundet og området med Røra og Hylla på sørøstsiden av Børgin langs og øst for E6. Man kan også spørre hva het steinkjer før? Fram til 1925 ble navnet skrevet «Stenkjær».

Man kan også spørre er stjørdal en by?

Stjørdal kommune ligger i Trøndelag fylke og er en bykommune. Stjørdal er et av de brede dalførene i Trondheimfjorden og grenser i vest til Malvik, i sør til Selbu, i øst til Meråker, i nord til Levanger og i sjøen i nordvest til Frosta. Hvor er Trøndelag? Trøndelag utgjør den nordligste delen av Sør-Norge. Fylket er også en del av Midt-Norge, som ikke er klart definert. Trøndelag fylke grenser til fylkene Nordland i nord, Møre og Romsdal i sørvest og Innlandet i sør. I øst grenser Trøndelag til Jämtlands län i Sverige, og i vest ligger kysten mot Norskehavet.

Hvor mange kommuner er det i Trøndelag fylke?

Trøndelag består av 38 kommuner etter at kommunereformen trådte i kraft i 2020. 20 kommuner ble berørt av reformen, og dannet ni nye eller utvidede kommuner: Nærøysund, Namsos, Steinkjer, Åfjord, Ørland, Trondheim, Orkland, Hitra og Heim. Og et annet spørsmål, hvilken region er trondheim? Artikkelstart. Trondheim er en bykommune i Trøndelag fylke med sentrum ved Nidelvas utløp i Trondheimsfjorden. Kommunen omfatter halvøya Byneset i vest og videre sørover til elva Gaula sitt utløp i Gaulosen i Melhus.

Hva betyr Mære?

Mære er et tettsted i Steinkjer kommune i Trøndelag. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 0,4 km², og har 441 innbyggere (2021).

By Nadine Yosten

Hvor mange bur på Karmøy? :: Er Stavanger på Sørlandet?
Nyttige lenker