Hjem > H > Hvor Mange Barn Har Smarttelefon?

Hvor mange barn har smarttelefon?

66 prosent av barn mellom 1 år og 18 år har mobiltelefon. 63 prosent har egen smarttelefon, to prosent har egen mobil som ikke er smarttelefon, mens én prosent deler en mobil med andre i familien.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvor mange telefoner ble solgt i 2020?

Nordmenn kjøper færre mobiltelefoner for fjerde år på rad, men vi bruker stadig mer penger på mobilen. Antall solgte mobiler falt fra 1,7 millioner enheter i 2019 til 1,6 millioner i 2020, en nedgang på seks prosent. Derav, hvor lang tid bruker ungdom på mobilen? 76 prosent av de unge brukte skjerm minst tre timer daglig, utenom skoletid. Dette er en økning fra før pandemien, da det var 65 prosent i 2020. – Ungdom bruker mobilen til mobilisering på en ny måte, sier forsker Anders Bakken.

Hvor mange timer bruker vi på telefonen?

11.000 brukere hadde i gjennomsnitt 3 timer og 15 minutter skjermtid på mobilen daglig. Topp 20 prosent av smarttelefon-brukerne hadde opptil 4,5 timer. I tillegg plukker vi opp telefonen i gjennomsnitt 58 ganger om dagen, viser undersøkelsen. Hvor mange eldre har smarttelefon? Nesten alle eldre i Norge mellom 80 og 100 år oppgir nå at de har en mobiltelefon. Men bare 16 prosent av de eldste i befolkningen vår har en smarttelefon. 82 prosent av dem mellom 80 og 100 år forteller at de har en mobiltelefon uten internett.

Så, hvor mange barn har mobil?

62 prosent av barn får sin aller første mobil når de er mellom 8 og 10 år, ifølge Medietilsynet. Det er allikevel like vanlig å gi barna en mobil enten de er 8, 9 eller 10 år. 22 prosent får egen mobil når de er 8 år. 19 prosent får egen mobil når de er 9 år. Angående dette, hvor mye bruker vi mobilen? Én av fem nordmenn bruker mobilen mellom fem og åtte timer om dagen. Det gjelder personer under 30 år. Det viser en annen undersøkelse utført for Statnett. De yngste bruker mobilen mye mer enn de eldste.

Du kan også spørre er jeg avhengig av mobilen?

Smarttelefonavhengighet omfatter en rekke impulskontrollproblemer, som: Virtuelle relasjoner. Avhengighet til sosiale nettverk, sjekkeapper, tekstmeldinger og beskjeder som kan utvikle seg til at virtuelle, online venner blir viktigere enn virkelige relasjoner. Hvorfor blir man avhengig av mobilen? De blir nervøse om telefonen er tom for batterier eller blir liggende igjen hjemme. Det er fordi de er så sterkt knyttet til den at de stadig vil være nær den. Dermed får de separasjonsangst når de er borte fra mobilen.

Hvordan slutte å bruke mobilen?

Selv Facebook kobler av

  1. Skru av alle varsler, utenom de fra mennesker.
  2. Aktiver gråtoner.
  3. Ha kun verktøy på mobilens hjem-skjerm.
  4. Bruk mobilens søke-funksjon til å starte apper.
  5. Unngå lading på soverommet.
  6. Vær beinhard: slett alle sosiale medier fra telefonen.
  7. Ring eller send lydmeldinger i stedet for å tekstmeldinger.

By Gilead Danniels

Hvor lenge varer en iPad? :: Når kom den første smarttelefonen?
Nyttige lenker