Hjem > N > Når Kom Den Første Smarttelefonen?

Når kom den første smarttelefonen?

Tidenes første smarttelefon fyller 20 år. IBM Simon Personal Communicator kom i salg 16. August 1994, og var den første mobiltelefonen som også hadde mange av funksjonene til en PC. Telefonen blir i forbindelse med jubileet utstilt i London Science Museum, ifølge BBC.

Les mer

Angående dette, hvor mange prosent har smarttelefon?

Plattform20152020
Smarttelefon8596
Datamaskin9492
DAB-radio5378
Nettbrett7571
Hvor mange mobiltelefoner selges i verden hvert år? På verdensbasis ble det sendt ut 1,42 milliarder nye smarttelefoner i 2018, tre prosent færre enn året før, ifølge markedsanalytikerene i IDC. I år ventes det en vekst på rundt 3 prosent til 1,46 milliarder telefoner, men det er fortsatt færre enn i 2017. – På verdensbasis er markedet elendig akkurat nå.

Følgelig, hvor mange nordmenn har smarttelefon?

Norge er på verdenstoppen i bruk av smartelefon

Andelen som har en moderne mobil har vokst fra 79 prosent i 2013 til 89 prosent i 4. kvartal 2016. Andelen er like høy blant kvinner som blant menn.
Hvem bruker mobilen mest? Og det er kjønnsforskjeller: Kvinner bruker mobilen mer i sengen, når de lager mat og ved bordet når de spiser. Menn bruker den mer enn kvinner når de er på do, på møter og når de kjører bil. Her er det en signifikant forskjell.

Hva betyr smart telefon?

En smarttelefon er en avansert mobil enhet som kombinerer funksjonalitet fra en mobiltelefon og en datamaskin sammen med et mobilt operativsystem. Derav, når ble mobil funnet opp? Denne uken er det faktisk 100 år siden den første mobilen ble oppfunnet. 12. mai 1908 klarte nemlig en smart amerikansk bonde med navnet Nathan Stubblefield å få patent på verdens første "mobiltelefon".

Når kom den første telefonen med Internett?

Mobiltelefoner har eksistert siden midten av 1950-årene, og det første mobiltelefonnettet i Norge ble opprettet i 1966. Det var likevel ikke før GSM-nettet kom i 1993 at mobile telefonapparater begynte å få en overkommelig pris og størrelse for de fleste. Hvor mange unge har smarttelefon? Ni av ti barn i 9–11-årsalderen har en smarttelefon. og omtrent alle unge har en smarttelefon etter de blir 12 år (Medietilsynet, 2020).

Hva er gjennomsnittlig skjermtid?

11.000 brukere hadde i gjennomsnitt 3 timer og 15 minutter skjermtid på mobilen daglig. Topp 20 prosent av smarttelefon-brukerne hadde opptil 4,5 timer. I tillegg plukker vi opp telefonen i gjennomsnitt 58 ganger om dagen, viser undersøkelsen.

By Els Nosad

Hvor mange barn har smarttelefon? :: Hvilke språk snakker vi i Norge?
Nyttige lenker