Hjem > H > Hva Skal Varmekablene På Badet Stå På?

Hva skal varmekablene på badet stå på?

Siden fliser, som er det mest vanlige toppgulvet på bad, vil kjennes kalde når de har en temperatur på 22-23°C (normal romtemperatur), vil varmekabler på badegulv gjerne brukes året rundt for å holde en gulvtemperatur på komfortable 27-28°C.

Les mer

Også, hvor varmt badegulv?

Har badegulvet fliser, er ønsket overflatetemperatur ofte i området 27 til 30 ̊C. For gulvbelegg oppleves som oftest en overflatetemperatur på 25 til 29 ̊C som komfortabel. Anlegget bør ikke utekompenseres for temperatur da de fleste ønsker en jevn komfortvarme på badet hele året. Hvor mange grader på gulvvarme? Riktig regulering av varmen

En forutsetning for at gulvet ikke skal skades av varmesystemet, er at temperaturen i gulvets overflate ikke blir høyere enn 27 °C. Normalt vil temperaturer opp mot 27 grader føles som nokså varmt. En grunnvarme på omkring 22 – 23 °C er vanligvis tilstrekkelig i et godt isolert hus.

Ta dette i betraktning, hvor mye strøm bruker varmekabler på bad?

Til hele boligenkW
Varmepumpe3 000
Varmekabler2 000
Varmtvann2 000
Hvitevarer
Du kan også spørre hva skal gulvvarmen stå på? Ved planlegging av nye anlegg bør brukerkomforten vektlegges, og gulvet bør oppnå en jevn overflatetemperatur. I oppholdsrom bør den ikke overstige 26 grader, mens det på våtrom kan variere mellom 26 og 30 grader.

Hva sparer man på å skru ned varmekabler?

- Du kan spare en tusenlapp eller mer om du setter ned varmen til 12 grader i de to ukene du er bortreist, sier han. Utregningen er basert på en bolig i Oslo på 150 kvadratmeter, hvor beboerne har et årlig forbruk på rundt 20.000 kilowattimer, og strømprisene som er nå. Ta dette i betraktning, hvor mange watt varmekabler?

RomtypeMaks effekt /m2Vanlig effekt /m2
Soverom100 W50 – 80 W
Barnerom100 W50 – 80 W
Kjellerstue100 W50 – 80 W
Badegulv150 W120 – 150 W

Og et annet spørsmål, når kan jeg sette på varmekablene?

Man må ikke sette på kablene for tidlig da massen skal rekke å herde til et visst punkt, men avretningsmasse herder fortere enn vanlig betong. Vanlig betong, ca 4 uker. Flislim ca 2 uker. Tilsvarende, hvor mye må man støpe over varmekabel? minimumsoverdekning av varmekabler er 5 mm ved flisgulv og 10 mm ved andre gulv. Men for og få styrke i betongen bør du ha en tykkelse på betongen på ca 50 mm, husk og bruk armering, og ha litt ekspansjon ute langs veggene feks 10 mm isopor.

Folk spør også hvor mye varme tåler tregulv?

Temperaturen på gulvets overflate må aldri overstige 27 grader. Dette gjelder ikke bare for parkett, tregulv og laminat, men også for gulvbelegg og vegg-til-vegg tepper. Når du skal møblere rommet, så husk på at makstemperaturen på 27 grader også gjelder under gulvtepper og møbler.

By Rodrich Freije

Kan man slå av varmekabler om sommeren? :: Hvilken gnager skal jeg velge?
Nyttige lenker