Hjem > H > Hva Er Sunnest Av Røde Og Grønne Epler?

Hva er sunnest av røde og grønne epler?

I snitt inneholder likevel røde epler flere antioksidanter, mens grønne epler ofte inneholder litt mindre fruktsukker og litt mer fiber. Derfor er de grønne bitte litt bedre enn de røde rent slankemessig.

Les mer

Og et annet spørsmål, er eple bra for magen?

Skrell eplet ved løs mage

Epleskallet som har uoppløselig fiber er med på å «rydde opp i magen» og få ut rester fra mageinnholdet - med andre ord - det er bra for «å fart på magen». Dersom man har pådratt seg diaré er det altså lurt å styre unna uoppløselig fiber og heller gå for oppløselig fiber.
Hvilke epler er best? I Norge er den største eplesorten er Aroma, deretter følger Summerred og Discovery. Andre norske sorter er Rød Gravenstein, som har vært dyrket siden slutten av 1700 tallet, Rød Prins/Kronprins, Julyred, Åkerø og den forholdvis nye sorten Rubinstep. − I september er ofte norske epler er på sitt aller, aller beste.

Også, er eple mettende?

Hvorfor metter epler dårligere enn annen frukt? Småsulten og lysten på noe søtt knasker du i deg et eple. For så å oppdage at du er enda sultnere enn før. Med sitt høye fiberinnhold burde epler virke mettende. Hva er bra med grønne epler? Grønne epler bidrar til å bekjempe betennelser.

Det er også pektin i skallet som gir oss vitaminer og mineraler som bidrar til å bekjempe infeksjoner. Hvis du lider av leddgikt eller artrose, spis et eple, med skallet og alt!

Ta dette i betraktning, hvor mye frukt bør man spise hver dag?

Helsedirektoratet anbefaler at du spiser minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag. De fem porsjonene bør til sammen bidra med minst 500 gram per dag. Så, kan man spise hele eplet? Frøene inni eplet inneholder et stoff som heter cyanid. I kroppen omgjøres dette stoffet til blåsyre. Dersom man får i seg mye blåsyre, kan det være skadelig. Resten av eplet/epleskrotten inneholder ikke dette stoffet.

Ta dette i betraktning, hva slags vitaminer er det i eple?

Eple har mest vitamin C rett under skallet, så spis epler med skallet på. Lagringsepler inneholder noe mer vitamin C enn de tidlige sortene. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare. Så, når er norske epler modne? Et eple er modent nok til å høstes når det enkelt kan plukkes, dvs. når eplestilken løsner fra treet når du vrir den. Andre tegn på at et eple er klart til å høstes, er et bredt og dyp beger og brune steiner. Når eplene er klare til å plukkes og spises, varierer imidlertid fra art til art.

Når på året bør man plante epletre?

Hvis du vil plante et epletre er høsten den perfekte årstiden. Det gjelder også andre vekster. Epletrær kan plantes sent på høsten under forutsetning av at bakken ikke er frossen. Om vinteren er treet i hvile, men så snart det blir noen plussgrader i jorden begynner røttene å vokse.

By Delwin

Når er epletrær modne? :: Hvor mange epler per dag?
Nyttige lenker