Hjem > H > Hvilke Epler Er Søte?

Hvilke epler er søte?

Discovery. – Discovery-epler er veldig populære. Dette er et søtt og aromatisk eple, og mye sprøere i konsistensen enn andre epler, sier Dydland. Bruk det til: Discovery er et godt spiseeple, som også godt kan brukes til safting og i salater.

Les mer

Hvilke norske epler er best?

I Norge er den største eplesorten er Aroma, deretter følger Summerred og Discovery. Andre norske sorter er Rød Gravenstein, som har vært dyrket siden slutten av 1700 tallet, Rød Prins/Kronprins, Julyred, Åkerø og den forholdvis nye sorten Rubinstep. − I september er ofte norske epler er på sitt aller, aller beste. Og et annet spørsmål, hvor mange eplesorter? Faktum er imidlertid at epletreet i seg selv forekommer i over 1 000 arter, og selve eplet som falsk frukt finnes i enda flere slag. I hele verden finnes det omtrent 7 500 registrerte eplesorter, selv om det er begrenset hvor mange av alle disse vi har i Norge.

Er røde epler sunt?

De røde fruktene inneholder mye mer av antioksidantet antocyanin - og jo mørkere rød frukten er, desto mer inneholder den. Disse antioksidantene kan bidra til å holde huden ung og blodårene sterke. Hva er bra med grønne epler? Grønne epler bidrar til å bekjempe betennelser.

Det er også pektin i skallet som gir oss vitaminer og mineraler som bidrar til å bekjempe infeksjoner. Hvis du lider av leddgikt eller artrose, spis et eple, med skallet og alt!

Dessuten, hvilke epler er best til cider?

De man spiser de som de er. Husholdningsepler er eplesorter som passer best til matlaging, mens ciderepler passer best til ciderlaging. Grunnen til det er at de er den eneste eplekategorien hvor eplene inneholder bitterstoffer. Bitterstoffene gjør samme oppgave i cider, som tanniner i vin eller humlen i øl. Når høste aroma epler? Høstetid er fra slutten av september til begynnelsen av oktober og modningstiden er november - desember. 'Aroma' epler kan lagres ved lavere temperatur enn mange andre sorter (2° C) og holder da betydelig lenger.

Deretter, hvordan oppbevare epler fra hagen?

Epler tåler ikke å fryse, men lagres best ved temperaturer ned mot null. Det er viktig å lagre eplene på et kjølig, mørkt sted med rikelig fuktighet. En kjeller med ventilasjon er egnet for dette. Hvis det er for lite fuktighet, kan du øke fuktigheten ved å sette beholdere med vann der eplene lagres. Når er norske epler modne? Et eple er modent nok til å høstes når det enkelt kan plukkes, dvs. når eplestilken løsner fra treet når du vrir den. Andre tegn på at et eple er klart til å høstes, er et bredt og dyp beger og brune steiner. Når eplene er klare til å plukkes og spises, varierer imidlertid fra art til art.

Når er Discovery epler modne?

Høstetid er fra begynnelsen av september. Frukten er noe utsatt for sprekkdannelser, særlig hvis den henger lenge på treet. Eplet har god kvalitet er best i september og oktober.

By Egwan Crudo

Hva heter Norske epler? :: Hvilken farge passer sammen?
Nyttige lenker