Hjem > F > Finnes Det Fortsatt Røde Postkasser?

Finnes det fortsatt røde postkasser?

Posten vil ha innleveringspostkasser ved postkontorer, bedriftssenter, Post i Butikk og postterminaler. I tillegg blir det plassert røde postkasser på næringsområder og ved trafikknutepunkter som bussterminaler, jernbanestasjoner, og flyplasser, kjøpesentre og sykehus, sykehjem og aldershjem.

Les mer

Hvor ofte sendes Posten?

Postbudet kommer som hovedregel mandag, onsdag og fredag den ene uka og tirsdag og torsdag den neste. Har du postboks får du post post hver dag mandag - fredag. Og et annet spørsmål, når får jeg pakken min? Når kan jeg forvente å få pakken min? Når pakken er klar til henting vil du få varsel fra oss på SMS/e-post, om ditt mobilnummer/e-postadresse er oppgitt av sender. I noen tilfeller sender vi ut hentemelding til postkassen din.

Tilsvarende, når får du post?

Det kan alle enkelt gjøre ved å gå inn på denne nettsiden: https://www.posten.no/levering-av-post-2020. Skriv inn postnummer og gateadressen, så får du vite når du får ordinær post de neste to ukene. Er det post på lørdager? Mengden med post som bæres ut på lørdager er så liten at Posten nå slutter med tjenesten. Endringen er en konsekvens av den nye postloven som trådte i kraft 1. januar i år, der også EUs tredje postdirektiv er implementert.

Hvem må jeg melde fra til når jeg skal flytte?

Du er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato. Det finnes selskaper og organisasjoner som kun henter din adresseinformasjon fra Folkeregisteret. Dette gjelder blant annet banker og alle offentlige etater som NAV, Forsvaret, Lånekassen og Skatteetaten. Folk spør også hvordan melde flytting gratis? Det koster ingenting å benytte Postens flyttehjelp, men du må flytte til en norsk adresse og være over 18 år. Det eneste du trenger å gjøre, er å melde adresseendring og gå videre inn i Postens flyttehjelp.

Hva kan skje om man ikke melder flytting?

Hva skjer om du ikke melder flytting? Dersom du ikke blir registrert på nytt bosted i løpet av en måned, skal du registreres uten fast bosted i kommunen. Du kan også ilegges bot dersom flytting ikke meldes. Er det lovpålagt å melde flytting? Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til melde fra til skattekontoret hvis man flytter til en annen kommune. Dette må man gjøre innen åtte dager etter flyttingen. Ifølge den gamle folkeregisterloven kunne man straffes med bøter hvis man ikke meldte fra om flytting.

Så, hvor lang tid tar det å endre adresse i folkeregisteret?

Normalt så tar det fra 4 dager og oppover, alt etter mengden flyttemeldinger.

By Reiter Trenchard

Hvor tidlig må man møte opp på flyplassen Norwegian? :: Hva er videresending?
Nyttige lenker