Hjem > N > Når Er Epletrær Modne?

Når er epletrær modne?

Eplene er modne i starten av september, og dette er en riktbærende sort som bærer jevnt med frukt år etter år.

Les mer

Og et annet spørsmål, når er norske epler modne?

Et eple er modent nok til å høstes når det enkelt kan plukkes, dvs. når eplestilken løsner fra treet når du vrir den. Andre tegn på at et eple er klart til å høstes, er et bredt og dyp beger og brune steiner. Når eplene er klare til å plukkes og spises, varierer imidlertid fra art til art. Hvilken eple er best? Åkerø Åkerø et tradisjonsrikt og lekkert eple og omtales av flere som eplenes Rolls-Royce. Eplet er stort med lysegult fruktkjøtt. Eplet er godt til matlaging, men aller best som spiseeple.

Når på året bør man plante epletre?

Hvis du vil plante et epletre er høsten den perfekte årstiden. Det gjelder også andre vekster. Epletrær kan plantes sent på høsten under forutsetning av at bakken ikke er frossen. Om vinteren er treet i hvile, men så snart det blir noen plussgrader i jorden begynner røttene å vokse. Man kan også spørre hvordan vite om epler er modne? For å ta denne testen må du tippe eplet på stilken 90 grader, eller til siden. Hvis frukten er moden vil den falle av stilken. Det betyr at frukten er klar til å høstes. Hvis stilken blir sittende på treet og frukten faller av, bør du vente litt til før du høster dem.

Så, når på året kan man klippe epletrær?

Steinfrukt kan beskjæres både etter at frukten er høstet, og tidlig vår, mens eple- og pæretrær bør beskjæres kun tidlig vår. Det er viktig at du venter med beskjæringsjobben til temperaturen ligger rundt 0 grader. Det skal helst ikke være minusgrader i luften de nærmeste dagene etter beskjæring. Når er det sesong for epler? Epler holder seg godt i romtemperatur, men enda lenger i kjøleskap. Smaken kommer best frem når eplene har romtemperatur. Epler er tilgjengelig i juli, august, september, oktober, november.

Når høste Summerred?

Tidligeplene begynner vi å høste 15. august, og noen av de vanligste navnene er Geneva Early, Vista Bella, Julyred og Carroll. Høsteplene plukker vi fra 5. september, og blant dem finner vi Rød prins/kronprins, Discovery og Summerred. Når kan Aroma epler høstes? Høstetid er fra slutten av september til begynnelsen av oktober og modningstiden er november - desember. 'Aroma' epler kan lagres ved lavere temperatur enn mange andre sorter (2° C) og holder da betydelig lenger.

I forhold til dette, hvilke epler er søte?

Discovery. – Discovery-epler er veldig populære. Dette er et søtt og aromatisk eple, og mye sprøere i konsistensen enn andre epler, sier Dydland. Bruk det til: Discovery er et godt spiseeple, som også godt kan brukes til safting og i salater.

By Lira

Hvilke epler egner seg best til eplekake? :: Hva er sunnest av røde og grønne epler?
Nyttige lenker