Hjem > H > Hvor Kommer Ordet Kniv Fra?

Hvor kommer ordet kniv fra?

Ordet knife på engelsk kommer fra det gammelnorske ordet kníf. I moderne skandinavisk staves ordet kniv. Første gang ordet er nevnt utenfor Skandinavia var i en ordbok som ble utgitt ca. år 1100, ifølge det leksikografiske verket Anglo-Saxon and Old-English Vocbularies (av Thomas Wright og Richard P.

Les mer

Så, hvem oppfant kniv og gaffel?

utover på 1400-tallet nevnes spisegafler i italienske kokebøker og i 1533 presenterte Katharina av Medici den første spisegaffelen i Frankrike. Den første spisegaffelen i Norden kom trolig da Christian IV i 1621 kjøpte et spisebestikk av en franskmann. Derav, hva er en kniv laget av? De eldste knivene ble laget av stein eller bein. Kunnskapen om bruk av metaller førte etter hvert til at knivene ble fremstilt av bronse, jern eller stål. Bladet i moderne kniver blir utført i hardt eller rustfritt stål eller av bløtt stål laminert med eggstål.

Hva er Telging?

Tollekniv (av norrønt tálguknifr til tálga 'telgje'), er en tradisjonell slirekniv til telging (forming, spikking). Bladet ble formet i jern, med innlagt plate av stål til eggen. Dermed fikk en smidig montasje som kunne ta og holde på en skarp egg og innkapslet slik at stålet ikke så lett brakk. Når ble spisepinner oppfunnet? I store deler av Øst-Asia er det mest vanlige spiseredskapet spisepinner, som har sin opprinnelse fra Kina i andre årtusen fvt. Spisepinner består av et par tynne pinner som holdes mellom tommelfingeren og de andre fingrene i samme hånd.

Og et annet spørsmål, hvor kommer spisepinner fra?

Spisepinner er det tradisjonelle og det vanligste spiseredskapet i Sørøst- og Øst-Asia og brukes ved alle måltider der maten er i fast form. Skikken kommer opprinnelig fra Kina for over tre tusen år siden. Spisepinner består av to like, rette pinner, omkring 25 cm lange, som blir gradvis tynnere i den ene enden. Også, hva er koldgaffel? Kaldgaffel (også kalt koldgaffel, ansjosgaffel daddelgaffel, påleggsgaffel, sitrongaffel eller smørgaffel) brukes til servering av pålegg, smørkuler, sitronskiver og annen kald mat. Kaldgafler har to tinder og er på størrelse med dessertgafler eller teskjeer.

Så, hva heter delene på en kniv?

Knivblad (klinge) er den delen av en kniv som man kutter eller stikker med og består oftest av stål. Ellers består kniven av grep og som oftest parerstang for å beskytte fingrene fra knivbladet. Den delen av bladet som er skarpt, kalles for knivegg. Knivbladet kan komme i mange fasonger og ha én eller flere knivegger. Hva brukes en kokkekniv til? De siste10 årene er det de tynnere og lettere kniven fra Japan som er foretrukket i den profesjonelle verden, og kokkekniven brukes til "alt" fra grønnsaker, frukt, kjøtt uten ben, til fisk og ost. Det er kort og godt den mest allsidige kniven.

Ta dette i betraktning, hvorfor er det viktig med anløping?

Hva er anløping? For å kunne få en kniv som ikke knekker med den minste anstrengelse må du gi bort litt av hardheten du fikk gjennom herdingen. Anløpingen handler om å tilføre stålet seighet gjennom en varmehandlingsprosess som går ut på å varme opp stålet, men ikke like mye som under herdingen.

By Grosberg

Hvor mange celler dør hvert minutt? :: Når paven blir trett?
Nyttige lenker