Hjem > H > Hvor Ligger Røyken?

Hvor ligger røyken?

Røyken ligger på den nordlige delen av Hurumlandet, halvøya mellom Oslofjorden og Drammensfjorden. Røyken kommune grenset til Hurum i sør og Lier i nordvest.

Les mer

Følgelig, når ble røyken asker?

I juni 2016 vedtok kommunestyrene i Røyken, Hurum og Asker å slå sammen de tre kommunene. Den nye kommunen fikk navnet Asker, og ble etablert 1. januar 2020. Folk spør også hva er den største byen i viken? Fredrikstad blir den største byen i Viken, men Bærum blir Vikens største kommune basert på innbyggertall. Fylkeshovedsteder blir Oslo (fylkeskommunens hovedadministrasjon), Drammen (fylkeskommunale funksjoner) og Sarpsborg (fylkeskommunale funksjoner).

Derav, hvorfor heter det asker?

Namnet «Asker», som opphavleg kjem av treslaget ask, har kommunen etter dei tidlegare gardane med namnet Asker i det som har vorte administrasjonsstaden i kommunen. Tilsvarende, hva er røyking? Røyking er tobakkbruk der tobakken forbrenner, enten i sigaretter, sigarer eller pipe. Andre rusmidler som hasj og marihuana kan også røykes.

Hva er de 5 største byene i Viken?

Den største befolkningskonsentrasjonen er Oslo tettsted, som strekker seg ut i Viken både sør, øst og vest for Oslo. Andre større sentra er Drammen, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss. Hva er de fem største byene i Viken?

Nr.KommunenavnAntall innbyggere per 1.1.2020
1.Bærum127 731
2.Drammen101 386
3.Asker94 441
4.Lillestrøm85 983

Man kan også spørre hva er vikens største innsjø?

Den største innsjøen er Tyrifjorden i Buskerud, Norges 5. største innsjø, på 137 km2. Hva heter nabokommunen til Asker? Asker er en kommune i Viken fylke som grenser mot Drammen og Lier i vest, Bærum i nordøst og Indre Oslofjord i øst. Fra 2020 omfatter kommunen også de tidligere kommunene Røyken og Hurum.

Hvem styrer Asker kommune?

Asker kommune styres etter formannskapsmodellen, med kommunestyret som øverste politiske myndighet.

By Charline Urenda

Er Asker i Østlandet? :: Når var Skien hovedstad?
Nyttige lenker