Hjem > H > Hvor Mange Byer Er Det I Innlandet?

Hvor mange byer er det i Innlandet?

Innlandet består fra 1. januar 2020 av 46 kommuner. Kommunene Lunner og Jevnaker er fra samme dato i Viken fylke. Nedenfor finner du folketall, areal og en del andre fakta om kommunene i Innlandet.

Les mer

Derav, hva er spesielt med innlandet?

Innlandet er det eneste fylket som ikke ligger ved kysten. Bare 11 prosent av arealet ligger lavere enn 300 meter over havet, mens 15 prosent ligger høyere enn 1200 meter over havet. Høyeste punkt er Galdhøpiggen, 2469 meter over havet, som også er landets høyeste fjell. Folk spør også hvorfor heter det på hamar? Når på blir brukt foran bynavn som Hamar og Lillehammer, bryter dette med den språkbruken som normalt gjelder for bynavn, ifølge Torp. - Her er det imidlertid naturlig å bruke på fordi bynavnet sier at stedet opprinnelig lå oppe på noe, nemlig en fjellhammer, sier han.

Derav, når ble hamar en by?

Hamar er administrasjonssete i Innlandet fylke. Den er en av Norges fem middelalderbyer, men mistet sin posisjon som by i 1587. Dagens by ble grunnlagt i 1849. Angående dette, hva er stange kjent for? Mest karakteristisk for Stange er jordbrukslandskapet ved Mjøsa med mange av Hedmarkens største gårder, blant andre Ringnes, Atlungstad og Staur.

I forhold til dette, har stange bystatus?

Største by på Hedmarken er Hamar, med 30 921 innbyggere i tettstedet i 2012. I tillegg har Brumunddal og Moelv bystatus, og Stange er et tettsted av en viss størrelse. Flatbygdene på Hedmarken er et av landets beste jordbruksområder sammen med Ringsaker og Toten. Hvilken by er størst i Norge? Dette er Norges 20 største byer:

  • Oslo (1 043 168)
  • Bergen (265 470)
  • Stavanger/Sandnes (229 911)
  • Trondheim (191 771)
  • Fredrikstad/Sarpsborg (117 663)
  • Drammen (110 236)
  • Porsgrunn/ Skien (94 102)
  • Kristiansand (64 913)

Hvor mange innbyggere er det i Moelv?

Moelv er et tettsted i Ringsaker kommune i Innlandet. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 3,9 km², og har 4465 innbyggere (2021). Hvilke kommuner grenser til Ringsaker? Ringsaker er en kommune på Hedmarken i Innlandet fylke. Den grenser i nordvest mot Lillehammer, i nord mot Øyer, Stor-Elvdal og Åmot, i øst mot Hamar, i sør mot Stange og Østre Toten og i vest mot Gjøvik kommune. Ringsaker er den mest befolkningsrike blant kommunene i Innlandet fylke.

Hvor ligger Ringsaker kommune?

Ringsaker er en kommune i Innlandet fylke som omfatter bygdene som ligger vest og nord for Hamar. Ringsaker grenser i nordvest til Lillehammer og Øyer, i vest til Gjøvik og i sørvest til Østre Toten. Lengst i nord grenser Ringsaker mot Stor-Elvdal og Åmot.

By Hedi

Hvilken landsdel ligger Trondheim i? :: Hvor mange bor det i Ottestad?
Nyttige lenker