Hjem > H > Hvor Mange Bor Det I Ottestad?

Hvor mange bor det i Ottestad?

Ottestad, del av Stange kommune, Innlandet. Ottestad utgjør den nordlige delen av kommunen, mot Åkersvika og Hamar. Bygda har 8475 innbyggere (per 1. januar 2019), hvorav 6721 i tettstedet Bekkelaget.

Les mer

Hvilken fylke er Hamar i?

Hamar ligger i hjertet av Innlandet. Pulserende og livgivende. Et sentrum i Hamarregionen og Hedmark fylke. Hvilken by er størst av Hamar og Lillehammer? Ringsaker er største kommune med 34 967 innbyggere (per 1. kvartal 2021). Nærmere en tredel av befolkningen er bosatt i de fem største byene – Hamar, Gjøvik, Lillehammer, Elverum og Kongsvinger.

Følgelig, hva het hamar før?

Det var først i 1992 at kommunene Vang og Hamar, sammen med en liten del av Furnes ble slått sammen til storkommunen Hamar med ca 26 000 innbyggere. Tilsvarende, hvor mange innbyggere er det i stange 2021? Stange (eller Stangebyen) er et tettsted og administrasjonssenteret i Stange kommune i Innlandet. Tettstedet har 3 127 innbyggere per 1. januar 2021, og ligger 13 kilometer sør for Hamar. Her ligger blant annet Stange rådhus.

Hvor mange mennesker bor i Hamar?

Hamar er den største byen i Innlandet, og kommunen hadde 31 509 innbyggere per 1. januar 2021. Hamarregionen hadde 95 747 innbyggere per 1. januar 2022 og er en del av Mjøsbyregionen. Hva er Brumunddal kjent for? Brumunddal har askillig industri med tilknytning til jord- og skogbruk, særlig trevare- og møbel- og næringsmiddelindustri, dessuten konfeksjons- og maskinindustri, særlig produksjon av landbruksmaskiner og -utstyr.

Hva betyr Hedmark?

Navnet Hedmark kommer av norrønt Heiðmǫrk (heidenes skog) og var området mellom Hamar og Elverum. Det er funnet rester av steinalderbosettinger over nesten hele fylket. Deretter, hvilken region er innlandet? Innlandet er et norsk fylke som ble opprettet 1. januar 2020. Fylket består av de tidligere fylkene Hedmark og Oppland, med unntak av de to tidligere Oppland-kommunene Jevnaker og Lunner, som i dag ligger i Viken fylke. Fylket ligger, som navnet indikerer, «inne i landet», og er Norges eneste fylke uten kystlinje.

Hva er den største byen i Innlandet?

Hamar er den største byen i Innlandet med rundt 30 000 innbyggere. Hvis vi regner med dem som bor innen 15 kilometer fra Hamar sentrum, blir det 60 000 innbyggere fordelt på tre kommuner. Det tilsvarer en av Norges 10 største byer.

By Pavla

Hvor mange byer er det i Innlandet? :: Hvor høyt ligger Raufoss?
Nyttige lenker