Hoved : Filutvidelser : .wps Fil

.wps Filutvidelse

Filtype 1Microsoft Works Word Processor Document

Utvikleren Microsoft
Kategori Text Files
Format Binary

Hva er en WPS fil?

En WPS-fil er et dokument opprettet med Microsoft Works tekstbehandlingsprogramvare. Den inneholder dokumentelementer som ligner på et Microsoft Word-dokument ( .DOC ), men inneholder ikke avanserte formateringsalternativer og makroer som et Word-dokument kan inneholde.

Mer informasjon

WPS-filen åpnes i LibreOffice Writer 5

Microsoft Works 9 var den endelige versjonen av Works og programvaren ble utgått i 2010. Men , Windows-brukere kan fortsatt åpne WPS-filer opprettet av Works-versjoner 6 til 9 med Microsoft Office-applikasjoner og "Microsoft Works 6-9 File Converter" installert. WPS-filen kan også åpnes i LibreOffice.

MacOS-versjonen (Mac OS X) av Microsoft Works ble utgått etter versjon 4.0. Derfor kan de fleste moderne Works-dokumenter ikke åpnes ved hjelp av Works for Mac. WPS-filer kan imidlertid åpnes i macOS ved hjelp av NeoOffice 2.2 eller nyere, som inkluderer biblioteket "libwps".

På Linux-systemer kan WPS-filer åpnes ved hjelp av OxygenOffice Professional eller en annen variant av OpenOffice.org suite som inkluderer biblioteket "libwps". Noen Linux-distribusjoner kan også inkludere et program som heter wps2odt, som bruker libwps og kan konvertere WPS-filer til .ODT files. En pakke kalt "writerperfect" kan også inneholde wps2odt hvis den aktuelle versjonen av libwps er tilgjengelig.

Også Writer-programmet som følger med gratis LibreOffice-pakken, er et annet program som støtter WPS-filer. Det er et godt alternativ for Windows, MacOS og Linux-brukere.

MERK: WPS-formatet ble utgått av Microsoft i 2006 og ble erstattet av standard Microsoft Word-formatet ".DOC".

Programmer som åpnes WPS filer
Windows
LibreOffice
Microsoft Works
IMSI TurboPDF
NCH Doxillion
Linux
LibreOffice
OxygenOffice Professional
Macintosh
LibreOffice

Filtype 2Kingsoft Writer Document

Utvikleren Kingsoft
Kategori Text Files
Format Binary

.WPS alternativnummer 2

En WPS-fil er et tekstbehandlingsdokument opprettet av Kingsoft Writer, et tekstbehandlingsprogram som er en del av Kingsoft WPS Office Suite. Den inneholder tekst, bilder og sideformatering. WPS-filer ligner på Microsoft Word-dokumenter ( .DOC eller .DOCX files).

Mer informasjon

WPS-filen åpnes i Kingsoft WPS Writer 2016

WPS-filen er hovedfilen tilknyttet Writer. Den opprettes når du lagrer et dokument for å lagre innholdet i dokumentet. Du kan opprette et WPS-dokument fra grunnen, eller bruk .WPT -malen for å starte og lagre den som en WPS-fil.

Forfatteren er inkludert i WPS Office-pakken, sammen med presentasjons- og regnearkprogrammene. Foruten WPS-filen støtter Writer andre dokumenter, inkludert .DOCX , .DOC , .DOTX , .PDF og .RTF dokumenter. Writer har rik tekstredigering og dokumentformateringsfunksjoner og leveres med flere verktøy, inkludert stavekontroll, ordtelling, tesaurus og tillegg.

Programmer som åpnes WPS filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Kingsoft Writer
Android
Kingsoft WPS Office for Android

Filtype 3Translator's Workbench Project File

Utvikleren SDL
Kategori Settings Files
Format N/A

.WPS alternativnummer 3

Prosjektinnstillingsfil lagret av Translator's Workbench, et språkoversettelse og lokaliseringsprogram; lagrer innstillinger som brukes til å oversette applikasjonstekst til et annet språk; gjør det mulig for brukerne å lagre og gjenbruke oversettelsesminne systemegenskaper.

Mer informasjon

SDL erstattet Translator's Workbench med den nyere SDL Trados Studio-programvaren.

Programmer som åpnes WPS filer
Windows
SDL Translator's Workbench

Om WPS filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .wps er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Translator's Workbench Project File Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.