Hoved : Filutvidelser : .cdr Fil

.cdr Filutvidelse

Filtype 1CorelDRAW Image File

Utvikleren Corel
Kategori Vector Image Files
Format Binary

Hva er en CDR fil?

En CDR-fil er en tegning (eller vektorbilde) opprettet med CorelDRAW, en vektorillustrasjon og et sidelayoutprogram. Den inneholder et dokument som inneholder tekst, linjer, former, bilder, farger og effekter. CDR-filer brukes til å lage ulike typer dokumenter som brev, brosjyrer, tabloids, konvolutter, postkort, nettsider og webbannere.

Mer informasjon

CDR-filen åpnes i CorelDRAW X8

CDR-filen er hovedfilen som er opprettet av CorelDRAW. Når du lagrer dokumentet i CDR-formatet, oppretter CorelDRAW CDR-filen for å lagre innholdet i dokumentene. Du kan lagre en CDR-fil ved å velge Fil → Lagre.

Hvis du kommer over en CDR-fil på datamaskinen, er det mest sannsynlig en tegning opprettet av CorelDRAW. Siden CDR-filer er lagret i et proprietært format som brukes av Corel-programvaren, støtter ikke mange bilderedigeringsprogrammer formatet. Du kan imidlertid eksportere CDR-filen i CorelDRAW til andre mer populære formater som .PDF , .JPG , .PNG , .BMP og .AI .

Du kan lagre en CDR filen som en mal hvis du vil gjenbruke dokumentlayouten på nytt. Hvis du vil opprette en mal, velger du Fil → Lagre som mal .... CorelDRAW lagrer malen som en .CDT fil.

CorelDRAW er inkludert i CorelDRAW Graphics Suite sammen med følgende programmer:

Programmer som åpnes CDR filer
Windows
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Word
Corel WordPerfect
ideaMK CDR Viewer
Adobe FreeHand
Linux
Inkscape
sK1
Macintosh
Adobe Illustrator
Inkscape
Bluetail CDRViewer
Adobe FreeHand

Filtype 2Macintosh DVD/CD Master

Utvikleren N/A
Kategori Disk Image Files
Format Binary

.CDR alternativnummer 2

Diskbilde laget på en Macintosh-datamaskin ved hjelp av det innebygde Diskverktøy-programmet; kan inneholde flere mapper og filer i en enkelt plate bildefil som kan brennes til en CD; ligner en .ISO fil opprettet på en Windows-datamaskin.

Mer informasjon

For å opprette en ".cdr" -fil med Apple Disk Utility, velg først "Konverter" alternativet, og åpne en eksisterende disk-bildefil. Deretter velger du "DVD / CD master" fra Image Format-menyen og klikker "Save".

MERK: Hvis en ".cdr" -fil ikke vil åpne på en Windows-datamaskin, kan det være mulig å åpne filen ved å endre filtypen fra ".cdr" til ".iso".

Programmer som åpnes CDR filer
Linux
Catacombae HFSExplorer
Macintosh
Apple Disk Utility
Apple DiskImageMounter

Filtype 3Raw Audio CD Data

Utvikleren N/A
Kategori Audio Files
Format Binary

.CDR alternativnummer 3

CD-lydspor utvunnet eller "dratt" fra en lyd-CD til en datamaskinens harddisk; ligner en .AIF eller .WAV fil, men inneholder ikke samme headerinformasjon; gjenkjennes av ulike lydprogrammer.

Programmer som åpnes CDR filer
Windows
FMJ-Software Awave Studio
Lightning UK ImgBurn
HH Software Virtual CD
Macintosh
Roxio Toast

Filtype 4Crash Data Retrieval Data File

Utvikleren Bosch
Kategori Data Files
Format N/A

.CDR alternativnummer 4

Inneholder data fra registreringsdatabase (EDR) fra biler med en CDR-enhet (Crash Data Retrieval) installert; registrerer hendelser generert fra sensorer i bilen.

Programmer som åpnes CDR filer
Windows
Bosch Crash Data Retrieval System Software

Om CDR filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .cdr er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Crash Data Retrieval Data File Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.

Nylige kommentarer

Anonim skrev 16.02.2021:
Hilsener! Jeg starter en digital malerkurs neste uke, og professoren min fortalte oss at vi skal bruke Corel. Jeg har tidligere bare jobbet med Adobe Suite, så jeg var litt nervøs for det. Takk for forklaringen din på .cdr filtypen. Det hjalp meg mye å forstå hva denne typen filer kunne inneholde og hvilken type produkter jeg kunne lage... Les mer