Hoved : Filutvidelser : .iso Fil

.iso Filutvidelse

Filtype 1Disc Image File

Utvikleren N/A
Kategori Disk Image Files
Format Binary

Hva er en ISO fil?

En ISO-fil er et vanlig CD- eller DVD-plateformat basert på ISO-9660-standarden. Den inneholder en nøyaktig duplikat av data fra den originale platen, som inkluderer dataene som er lagret på platen, samt filsysteminformasjonen, for eksempel katalogstrukturer, filattributter og oppstartskode. ISO-filer brukes ofte til å lage kopier av CDer og DVDer.

Mer informasjon

ISO-filer er nyttige for duplisering eller sikkerhetskopiering av CDer og DVDer fordi de kopierer hver eneste bit av data akkurat fra platen. Dette er annerledes enn å kopiere alle filer fra en plate fordi informasjonen om diskhodet går tapt i kopiprosessen. En ISO-fil kan brukes til å gjenopprette en plate nøyaktig til den opprinnelige versjonen.

Windows 7 inneholder et verktøy som heter Windows Disc Image Burner som kan brenne ISO-bilder til CDer og DVDer. Verktøyet er plassert i WindowsSystem32-katalogen og har filnavnet isoburn.exe.

MERK: Noen ISO-filer kan lastes av en Sony PSP ved hjelp av verktøyet Fast Loader.

Programmer som åpnes ISO filer
Windows
Roxio Creator
Nero
VideoLAN VLC media player
7-Zip
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
MagicISO
EZB Systems UltraISO
ConeXware PowerArchiver
NeoSmart Technologies EasyBCD
PowerISO
Smart Projects IsoBuster
DT Soft Daemon Tools
Lightning UK ImgBurn
Linux
VideoLAN VLC media player
PeaZip
Brasero
B1 Free Archiver
K3b
Canonical Furius ISO Mount
dd
Android
RARLAB RAR for Android
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Roxio Toast
Apple Disk Utility
DT Soft Daemon Tools
Zipeg
Parallels Desktop for Mac
Macgo Mac Media Player
VMware Fusion
B1 Free Archiver
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Filtype 2Arbortext IsoDraw Document

Utvikleren PTC
Kategori CAD Files
Format N/A

.ISO alternativnummer 2

CAD tegning opprettet av Arbortext IsoDraw, et program som brukes til å lage 2D tekniske illustrasjoner; brukes ofte til lagring av tegninger for delkataloger, servicehåndbøker og monteringsanvisninger; kan brukes til flattning av importerte 3D-tegninger i et 2D-format for utskrift og publisering.

Mer informasjon

Arbortext IsoDraw-illustrasjoner kan også lagres i .ISOZ komprimert format for å redusere dokumentstørrelsen for deling over e-post.

Programmer som åpnes ISO filer

Filtype 3PlayStation 2 ROM File

Utvikleren N/A
Kategori Disk Image Files
Format Binary

.ISO alternativnummer 3

ROM-fil som inneholder en komplett kopi av data hentet fra et PlayStation 2-spill; ofte brukt til å lage sikkerhetskopier av PS2-spill; kan åpnes med en PlayStation 2 (PS2) emulator som PCSX2.

Mer informasjon

Hvis du vil åpne en ISO-fil med PCSX2, kan du bare dra og slippe filen til programmet uten å montere diskbildet. Du kan også velge CDVD → Iso Selector → Browse, naviger til filen, og klikk Åpne. For å kunne bruke PCSX2 må du "dumpe" BIOS-filene (Basic Input Output System) fra PS2-konsollen. Det er ulovlig å bruke BIOS-data fra andre PS2-konsoller.

MERK: På grunn av deres store filstørrelse kan PS2 ISO-spillfiler komprimeres. Komprimerte ISO-filer kan ha en annen filtype, for eksempel .7Z , som indikerer hvilken komprimering som brukes til å redusere filstørrelsen.

Programmer som åpnes ISO filer
Windows
PCSX2
Linux
PCSX2

Filtype 4Wii Game ROM File

Utvikleren N/A
Kategori Disk Image Files
Format Binary

.ISO alternativnummer 4

En ISO-fil er en ROM-fil som inneholder en komplett kopi av data hentet fra et Nintendo Wii-spill. Den kan brukes av en Nintendo Wii-emulator, for eksempel Dolphin Emulator, til å spille et spill. ISO-filer kan også brukes til å lagre en sikkerhetskopi av et spill.

Mer informasjon

Siden ISO-filer vanligvis lagrer en nøyaktig, ukomprimert 1: 1 kopi av et Wii-spill, er de ofte veldig store i størrelse. Mange ISO-filer komprimeres og kan ha en annen filtype, for eksempel .ZIP eller .7Z , som indikerer hvilken komprimering som brukes til å redusere filstørrelsen. Du kan bruke dekomprimeringsverktøy, for eksempel 7-Zip, Corel WinZip eller Apple Archive Utility, til å pakke ut ISO-filen fra arkivet.

MERK: Det er ulovlig å laste ned ISO-filer som inneholder Wii-spill. Du bør bare dumpe Wii-spill fra plater du eier til ISO-filer.

Programmer som åpnes ISO filer

Om ISO filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .iso er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype Wii Game ROM File Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.