Skriptfeil (hva de er og hvordan du løser dem)

En skriptfeil er en feil som oppstår når instruksjonene fra et skript av en eller annen grunn ikke kan utføres riktig.

De fleste databrukere vil ofte støte på skriptfeil i nettleseren når den ikke kan utføre JavaScript eller VBScript (eller annet skriptspråk) fra en webside, men de kan også skje i stasjonære applikasjoner.

Foto av Markus Spiske på Unsplash

Her er noen eksempler på skriptfeilmeldinger:

Feil på denne websiden kan føre til at det har oppstått en kjøretidsfeil. Gjør Internet Explorer-skriptfeil. Det har oppstått en feil i skriptet på linje 1. Ønsker du å fortsette å kjøre scri Et skript på denne siden får Internet Explorer til å kjøre sakte. Hvis den fortsetter å kjøre, kan datamaskinen din ikke svare. Vil du Det har oppstått en feil i scr


Hvorfor får du skriptfeil

En vanlig årsak til skriptfeil er at det har oppstått en feil bak kulissene, enten på webserveren for feil i en nettleser eller i programmeringsenden av et program.

Feil kodeimplementering eller annen dårlig konfigurasjon på programvaresiden er ikke problemet ditt å fikse. Det beste du kan gjøre i den situasjonen er å vente på en oppdatering fra utvikleren.

Skriptfeil kan imidlertid også skyldes at noe skjer på slutten, som med ditt eget program eller operativsystem som ikke klarer å laste skriptet riktig. For eksempel kan det være en innstilling i nettleseren din som blokkerer skript, eller sikkerhetsprogramvaren din kan behandle et ufarlig skript som om det er en trussel som må slettes.


Hvordan fikse skriptfeil

Skriptfeil er oftest sett i Internet Explorer eller i et program som bruker IE for å få tilgang til internett eller kjøre lokale skript, så de fleste av disse feilsøkingstrinnene gjelder IE.

Mens Microsoft Edge i stor grad har erstattet IE, kan noen av de samme problemene dukke opp. Fixene er også de samme eller veldig like.

På grunn av dette er den raskeste måten å slutte å få skriptfeil, bare å bytte nettleser! Bruk noe som Microsoft Edge, Chrome, Firefox eller Opera. Imidlertid løser det faktisk ikke skriptfeilen.

Følg disse trinnene i rekkefølge, og sjekk etter hver for å se om du fortsatt får feilen:

Slå av skriptfeil i IE

Den gjennomsnittlige brukeren trenger faktisk ikke å se skriptfeil, siden de bare fungerer som en irritasjon. Dette gjelder spesielt hvis skriptfeilen faktisk ikke hindrer deg i å bruke nettstedet eller programmet normalt.

Du kan trygt slå av skriptfeil i Internet Explorer, samt programmer som bruker IE på backend, slik:

  1. Åpne dialogboksen Kjør ved å trykke på Windows-nøkkel og deretter nøkkel.

  2. Angi inetcpl.cpl kommando for å starte Internet Properties.

  3. Åpne fanen som heter Avansert.

  4. Rull ned til du finner Browsing-delen, og se etter disse tre innstillingene:

    • Pass på at begge deler Deaktiver script-feilsøking (Internet Explorer) og Deaktiver feilsøking av skript (annet) ta en sjekk ved siden av dem.
    • Rett under disse alternativene, dobbeltsjekk det Vis et varsel om hver skriptfeil er ikke merket av (slik at du ikke ser varsler om skriptfeil.)
  5. Press OK for å lagre endringene.

    Dette er standardinnstillingene for Windows 10

Forsikre deg om at IE ikke blokkerer viktige skriptfunksjoner

Hvis du slår av skriptfeil, hindrer du dem i å se dem, men betyr ikke nødvendigvis at skriptene selv vil fungere riktig bare fordi de relaterte feilene ikke lenger blir sett.

Forsikre deg om at du ikke har deaktivert ActiveX-skripting, og at Internet Explorer ikke blokkerer Java eller ActiveX. Enkelte sikkerhetsinnstillinger i IE vil forhindre at ActiveX og Java kjører riktig, noe som kan påvirke brukervennligheten til websiden som kjører skriptet.

Den raskeste måten å få disse funksjonene til å fungere igjen (hvis de ikke allerede er), er å tilbakestille sikkerhetsinnstillingene i Internet Explorer.

Slett midlertidige Internett-filer

Midlertidige filer blir hurtigbufret på datamaskinen din av Internet Explorer, slik at du kan besøke nettsteder raskere, men en hurtigbuffer eller en som lagrer ødelagte data kan føre til skriptfeil. Du bør med jevne mellomrom slette disse hurtigbufferfilene.

Tillat popup-vinduer i nettleseren din

En popup-blokkering er ekstremt nyttig det meste av tiden, men kan faktisk forårsake skriptfeil hvis skriptet ikke får nok tid til å kjøre fordi nettleseren forhindrer popup-vinduer.

Alle nettlesere lar deg kontrollere innstillingene for popup-blokkering. Hvis du deaktiverer blokkeringen, vil popup-vinduer få kjøre igjen.

Oppdater programvaren

Utdatert programvare kan være det som forårsaker den spesifikke skriptfeilen du ser. Dette kan være fordi nettstedet eller programmet som viser feilen, har et minimumskrav til at datamaskinen din ikke oppfyller, eller at en skriptfeil ble rettet gjennom en oppdatering du aldri mottok.

Du bør alltid holde Windows oppdatert.

Du bør oppdatere tredjepartsprogrammene hvis de får skriptfeil. Et gratis programvareoppdateringsverktøy er en enkel måte å gjøre dette på.

Sjekk sikkerhetsprogramvaren

Det er mulig at antivirusprogrammet eller brannmurapplikasjonen blokkerer skript eller ActiveX-kontroller fra å kjøre normalt. Deaktiver begge to midlertidig for å se om du fortsatt får skriptfeilen.

Du bør aldri la datamaskinen være åpen for angrep, men i dette tilfellet kan sikkerhetsprogramvaren være å klandre, så midlertidig deaktivering av dem bare i noen minutter vil ikke skade.

Fremgangsmåten er forskjellig for hvert program, men du bør kunne høyreklikke på programvaren som kjører på oppgavelinjen i Windows, ved siden av klokken, for å slå av AV-skjoldene eller deaktivere brannmuren. Hvis ikke, prøv å åpne programmet - det er absolutt et alternativ der for å deaktivere applikasjonen.

Noe annet å se etter med antivirusskanneren din, er om den er konfigurert for å se etter virus i mapper som nettleseren din bruker for å beholde midlertidige filer. I så fall kan skanneren feilaktig identifisere skript som skadelig programvare, og karantene eller slette dem før de kan kjøres.

Internet Explorer bruker denne mappen som standard:

C: Users [brukernavn] AppData Local Microsoft Windows INetCache

Google Chrome cacher data her:

C: Brukere [brukernavn] AppData Lokalt Google Chrome Brukerdata Standard Cache

Tilbakestill alle innstillinger for Internet Explorer

Det kan være en rekke innstillinger eller tillegg som forårsaker skriptfeil i Internet Explorer. den enkleste måten å tilbakestille alle disse innstillingene til standardinnstillingene er å tilbakestille Internet Explorer.

Tilbakestilling av IE vil deaktivere alle verktøylinjer og tilleggsprogrammer, samt tilbakestille alle personvern, sikkerhet, popup-vinduer, faner, standard nettleser og avansert alternativ.

En alternativ metode er å se om bare et enkelt tillegg forårsaker skriptfeilen, som du kan gjøre gjennom verktøy > Administrer tillegg Meny. Deaktiver tilleggsprogrammer en om gangen og test for skriptfeilen etter hver enkelt.

Ellers kan du tilbakestille Internet Explorer slik:

  1. Åpne dialogboksen Kjør med WIN + R hurtigtast.

  2. Enter inetcpl.cpl for å åpne Internett-egenskaper.

  3. Gå til Avansert fanen.

  4. Velg Tilbakestill nederst og deretter igjen på skjermbildet Tilbakestill innstillinger for Internet Explorer.

  5. Plukke ut Lukke når alle innstillingene er tilbakestilt.

  6. Start datamaskinen på nytt.

Deaktiver jevn rulling

Dette er nederst fordi det er den minst sannsynlige årsaken til en skriptfeil. Imidlertid, hvis du får en feil når du ser på videoer i Internet Explorer, eller videoen bare ikke vises riktig, kan alternativet for jevn rulling i IE forårsake problemer med skript som prøver å kjøre på siden.

Slik slår du av jevn rulling i Internet Explorer:

  1. Bruk dialogboksen Kjør (Windows-tast + R) for å gå inn i inetcpl.cpl kommando.

  2. Naviger til Avansert fanen.

  3. Fjern avmerkingen ved siden av Bla gjennom-delen mot bunnen bruk jevn rulling.

  4. Lagre og avslutt med OK knapp.


Legg igjen en kommentar