Installer Chrome OS på PC eller Mac med CloudReady

Chrome OS er Googles lette operativsystem som du bare kan få hvis du kjøper en Chromebook som allerede har den installert. For å være tydelig, du kan ikke installer det samme Chrome OS som Google installerer (og lar andre produsenter installere) på en datamaskin.


Chrome OS og Chromium OS

Chrome OS er basert på Chromium OS. Chromium OS er et open source-prosjekt som alle (virkelig) kan kopiere, endre og bruke på en hvilken som helst måte de vil. Det betyr at du kan komme ganske nær en Chrome OS-opplevelse ved å installere Chromium OS på en datamaskin. Det tar imidlertid litt teknisk ekspertise.

Hvis kompilering av ditt eget operativsystem (Se? Det er teknisk.) Ikke er på den typiske listen over gjøremål, tilbyr programvareutvikler Neverware en mye enklere metode. Neverwares CloudReady er en versjon av Chromium OS som du kan kjøre på omtrent hvilken som helst datamaskin. Alt du trenger er en 8 eller 16 GB USB-flashstasjon, og du er klar til å gå.


Hva er CloudReady?

CloudReady er et operativsystem som er basert på Chromium OS, akkurat som Googles offisielle Chrome OS. Både Neverware og Google tar basiskoden fra Chromium OS open source-prosjektet og legger til sin egen proprietære kode for å lage et fungerende operativsystem.

Web

Fordelen med CloudReady, i forhold til Chrome OS, er at du kan installere den på et bredt utvalg av maskinvare. Hvis du har en gammel Windows-bærbar PC eller MacBook som har avtatt over tid, kan du kanskje gjøre den om til en veldig nær tilnærming av en Chromebook ved å installere CloudReady.

Siden CloudReady ikke er like ressurskrevende som moderne versjoner av Windows og MacOS, kan det hende du får en ytelsesforbedring hvis du installerer den på en eldre datamaskin eller bærbar PC.

CloudReady er ikke kompatibel med all datamaskinvare. Før du installerer den på datamaskinen, må du starte den fra en USB-stasjon og sørge for at musen eller pekeplaten, tastaturet, Wi-Fi og andre enheter fungerer.


Hvordan lage en Chrome OS-installasjon på en USB-stasjon med CloudReady

Enten du vil installere CloudReady på en gammel datamaskin eller bærbar PC, eller bare ta det for en spinn, må du starte med å opprette et USB-installasjonsprogram.

Denne prosessen er litt annerledes på Windows enn den er på MacOS og Chrome OS, og Neverware anbefaler at du bruker Windows for dette trinnet, selv om du ikke planlegger å installere CloudReady på en Windows-datamaskin.

Hvis du har tilgang til en Windows-datamaskin, er det første trinnet å laste ned CloudReady USB-produsenten fra Neverware:

  1. Naviger til Neverware.com.

  2. Rull ned til du kommer til Komme i gang med CloudReady seksjon.

  3. Klikk eller trykk INSTALLER HJEMMEDAG > LAST NED USB MAKER.

Når du har lastet ned USB-produsenten, er du klar til å opprette USB-installasjonsprogrammet. Du trenger en 8 eller 16 GB USB-pinne for dette trinnet. Du mister data som er lagret på USB-pinnen, så ta sikkerhetskopi før du oppretter USB-installasjonsprogrammet.

Neverware anbefaler at du ikke bruker SanDisk USB-pinner, men hvis det er alt du har, bør det fungere.

Slik oppretter du et USB-installasjonsprogram for CloudReady:

  1. Start CloudReady USB maker-programmet som du lastet ned fra Neverware.

  2. Klikk eller trykk neste.

  3. Velg 64-bit eller 32-bit, og klikk eller trykk neste.

    Hvis du er usikker, kan du se om Windows-datamaskinen din er 64- eller 32-bit.

  4. Sett inn USB-pinnen og klikk eller trykk neste.

    Ikke fortsett hvis du har viktige data på USB-pinnen. Sikkerhetskopier viktige data først.

  5. Velg USB-pinnen du vil bruke, og klikk eller trykk neste.

  6. Vent til installasjonen er fullført, og klikk eller trykk Finish.

  7. Når du er ferdig med å lage CloudReady USB-pinnen, er du klar til å prøve den.


Hva om du bare har en Mac eller Chromebook?

Hvis du ikke har en Windows-datamaskin, kan du fortsatt lage et CloudReady USB-installasjonsprogram. Prosessen er litt mer komplisert, og Neverware anbefaler at du bruker Windows i stedet, men det er mulig.

Å lage et CloudReady USB-installasjonsprogram er vanskeligere på Chrome OS og MacOS.

Det første trinnet er å laste ned et CloudReady-bilde for å plassere på USB-pinnen:

  1. Naviger til Neverware.com.

  2. Rull ned til du kommer til Komme i gang med CloudReady seksjon.

  3. Klikk eller trykk INSTALLER HJEMMEDAG.

  4. Klikk eller trykk LAST NED 64-BIT or LAST NED 32-BIT.

    Bruk 64-biters versjonen med mindre du skal installere CloudReady på en eldre 32-bits datamaskin.

Det neste trinnet krever at du har Chrome installert på datamaskinen din. Dette er gitt hvis du bruker en Chromebook, men hvis du bare har en Mac, og du ikke allerede har Chrome, må du installere den før du fortsetter.

Når du har installert Chrome, må du åpne den og legge til gjenopprettingsappen for Chromebook:

  1. Start Chrome.

  2. Naviger til Utviklingsverktøy for Chromebook på Google Play-butikken.

  3. Klikk eller trykk LEGG TIL I KROM > Legg til app.

  4. Åpne Utviklingsverktøy for Chromebook.

  5. Klikk eller trykk på utstyr icon > Bruk lokalt bilde.

  6. Velg CloudReady .iso som du lastet ned fra Neverware.

    Hvis du har en Mac, anbefaler Neverware at du pakker ut .iso ved hjelp av Unarchiver-verktøyet. Hvis du ikke gjør det, kan det hende at opprettingsprosessen for USB-installatøren ikke fungerer.

  7. Klikk eller trykk fortsette.

  8. Vent til prosessen er ferdig, og klikk eller trykk Ferdig.


Slik kjører du Chrome OS fra en USB-stasjon

Når du er ferdig med å lage en CloudReady-installasjons-USB-stasjon, er du nesten klar. Det siste du må gjøre er å slå av datamaskinen du vil bruke CloudReady på, og sørge for at den kan starte fra USB.

Hvis du setter inn USB-pinnen i datamaskinen din, og den starter opp til sitt vanlige operativsystem, må du endre oppstartsrekkefølgen. Ta en titt på guiden vår for å endre oppstartsrekkefølgen i BIOS hvis du er usikker på hvordan du skal oppnå dette. På en Mac er det bare å holde nede alternativtasten når du starter opp, så får du velge hvilken enhet du vil bruke til å starte Mac-en.

Slik kjører du Chrome OS fra en USB-pinne via CloudReady:

  1. Velg en datamaskin du vil bruke med CloudReady.

    Du kan bruke en bærbar datamaskin, stasjonær, Windows, Mac eller til og med Linux-datamaskin. Maskinvaren er kanskje ikke helt kompatibel, men du vet ikke før du prøver.

  2. Forsikre deg om at datamaskinen er av.

  3. Finn en USB-port på datamaskinen og sett inn USB-en for CloudReady-installasjon.

  4. Slå på datamaskinen.

    Hvis den starter opp til sitt vanlige operativsystem, må du endre oppstartsrekkefølgen.

  5. Vent til velkomstskjermen vises.

  6. Klikk La oss gå.

  7. Sjekk internettforbindelsen din.

  8. Hvis du ikke er koblet til Ethernet, kobler du til en Ethernet-kabel eller klikker Legg til annet Wi-Fi-nettverk.

  9. Hvis du legger til et Wi-Fi-nettverk, klikker du på nettverket ditt, eller skriver inn SSID og klikker Koble. Hopp over dette trinnet hvis du er koblet til via Ethernet.

  10. Klikk neste > FORTSETT.

  11. Skriv inn Gmail-adressen eller e-postadressen din som er tilknyttet Google-kontoen din, og klikk neste.

    Hvis du ikke allerede har en Google-konto, klikker du Flere alternativer og følg instruksjonene på skjermen.

  12. Skriv inn passordet for Gmail eller Google-kontoen din, og klikk neste.

  13. Hvis du blir bedt om det, angir du tofaktorautentiseringskoden og klikker neste.

Dette vil fullføre oppsettet av CloudReady. Den er klar til bruk i denne tilstanden, og du kan umiddelbart begynne å surfe på internett med Chrome, få tilgang til Google Drive-filene dine og alt annet du vanligvis gjør med en Chromebook.

Hvis du ikke vil erstatte ditt eksisterende operativsystem permanent med CloudReady, kan du bare la USB-pinnen ligge på datamaskinen. Hver gang du slår den på, vil den starte opp til CloudReady i stedet for det opprinnelige operativsystemet. Hvis du noen gang vil bruke det originale operativsystemet, er det bare å slå av datamaskinen, ta ut USB-pinnen og slå den på igjen.

Hvis du ikke installerer CloudReady permanent, vil du ikke motta oppdateringer. CloudReady mottar regelmessige, automatiske oppdateringer fra Neverware når den er installert. Du må med jevne mellomrom opprette en ny CloudReady USB-pinne for å dra nytte av oppdateringer til operativsystemet hvis du velger å ikke installere den permanent.

Slik installerer du Chrome OS via CloudReady

Installasjon av CloudReady sletter det originale operativsystemet og alle filene på datamaskinen. Etter at du har installert den, vil datamaskinen ha en versjon av Chrome OS på den i stedet for det opprinnelige operativsystemet. Resten av dataene på datamaskinen, inkludert bilder eller videoer du har lagret, vil også være borte.

Før du installerer CloudReady permanent, må du sikkerhetskopiere alle filene dine til skyen eller en ekstern harddisk. Du bør deretter starte opp CloudReady ved hjelp av metoden som ble beskrevet i forrige avsnitt.

Hvis datamaskinen din ikke fungerer normalt når du kjører CloudReady fra USB-installasjonsprogrammet, løser problemet ikke magisk når du installerer CloudReady permanent. Forsikre deg om at alle enhetene dine, inkludert tastatur, mus eller berøringsplate, Wi-Fi og alt annet fungerer normalt.

CloudReady er kompatibel med de fleste datamaskiner, men noe maskinvare er bare ikke kompatibelt med ChromeOS eller CloudReady. Hvis du finner ut at datamaskinen din ikke vil koble til Wi-Fi, har CloudReady sannsynligvis ikke en fungerende driver for Wi-Fi-kortet ditt. I så fall vil det være en dårlig ide å installere CloudReady permanent.

Hvis CloudReady fungerer bra på datamaskinen din, er det ekstremt enkelt å installere det:

  1. Slå på datamaskinen med CloudReady USB-pinnen allerede satt inn.

  2. Vent til CloudReady starter opp.

  3. Klikk på ditt bruker ikonet i nedre høyre hjørne av systemstatusfeltet.

  4. Klikk Installer CloudReady > INSTALLER KLØRT.

  5. Les og godta alle advarslene, og vent til installasjonsprosessen er ferdig.

  6. Når installasjonsprosessen er ferdig, kan du slå av datamaskinen og fjerne USB-pinnen. Når du slår datamaskinen på neste gang, vil den starte opp i CloudReady.


Legg igjen en kommentar