Hvordan sende en webside med Macens e-postprogram

Med Mail-applikasjonen i macOS kan du sende lenker til websider, men koblinger er ikke det eneste alternativet hvis du bruker Apple Mail og Safari-nettleseren. Del-ikonet i Safari lar deg sende en webside på en hvilken som helst av fire formater:

  • Nettside og lenke
  • Leserformat og lenke
  • Vedlagt PDF og lenke
  • Bare kobling

Apple Inc

Når du deler websiden i enten nettsideformat eller leserformat, er den synlig og rullbar i e-posten. Alle lenkene fungerer. Hvis du velger å legge ved websiden til e-posten som en PDF, kan den ikke vises i e-posten, men mottakeren kan klikke på PDF-ikonet for å åpne den i en hvilken som helst PDF-leser. PDF-en inneholder også hele websiden, og lenkene forblir funksjonelle.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for e-postprogrammet i macOS Catalina (10.15) til OS X Mavericks (10.9).


Hvordan dele et webside med Safari og Mail

  1. I Safari åpner du nettsiden du vil sende e-post til.

  2. Klikk på Dele ikonet øverst på Safari-skjermen (det ligner en rute med en pil som kommer ut av toppen).

  3. Plukke ut Send denne siden via e-post i rullegardinmenyen Del.

  4. Når e-postmeldingen åpnes i Apple Mail, går du til Send nettinnhold som meny og velg Web Page å sende en kopi av websiden slik du ser den i nettleseren din.

  5. Skriv inn mottakerens e-postadresse, skriv en melding og klikk Sende.

Safari Share-menyen inkluderer bare alternativet "Send denne siden via e-post" når Apple Mail er din standard e-postklient og Mail er angitt som "Standard e-postleser" i Mail-innstillingene.


Hvordan sende en webside i andre e-postprogrammer

Hvis du ikke bruker Apple Mail som standard e-postklient, har du ikke alternativet "Send dette programmet via e-post" i Del-menyen. Du kan fortsatt sende en PDF av en webside ved å generere en PDF i en nettleser og legge den ved manuelt til e-posten din.

  1. Åpne websiden du vil dele i Chrome, Firefox, Safari eller en hvilken som helst annen nettleser med alternativet Lagre som PDF.

  2. Plukke ut filet > Skrive ut i nettleserens menylinje.

  3. Velg Lagre i PDF i skriveralternativene og Skrive ut.

    Plasseringene til disse kommandoene og innstillingene varierer mellom nettlesere.

  4. Åpne en e-post i en hvilken som helst e-postklient og legg ved den lagrede PDF-filen. Fyll ut mottakeradressen, legg til en melding og klikk Sende.

Mottakeren kan bruke hvilken som helst PDF-visning for å vise formateringen av PDF-en slik du ser den. PDF-en avhenger ikke av mottakerens e-postprogram. Mottakeren må imidlertid ha en enhet eller et program som kan vise PDF-filer for å se den fullformaterte siden.


Legg igjen en kommentar