Hvordan gå inkognito på Chromebook

Vil du ikke at Google Chrome skal huske nettleserloggen din? Lær hvordan du bruker inkognito på en Chromebook. Incognito er en fin måte å forhindre andre i å se bevegelsene dine mens du surfer og i søkeloggen din. Slik bruker du inkognitomodus på en Chromebook.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Chrome OS-enheter uavhengig av produsent (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba, etc.).


Hva er inkognitomodus på en Chromebook?

Google Chromes inkognitomodus kommer innebygd i Chromebooks. Aktivering av inkognitomodus åpner en privat surfesession i et eget nettleservindu der Chrome ikke vil holde rede på følgende:

  • Nettleserens søkelogg
  • Nettstedene du besøker
  • Informasjonskapsler og andre data fra nettsteder du besøker
  • Informasjon du skriver inn skjemaer

Alle filer du laster ned og bokmerker du oppretter mens du er i inkognitomodus, blir beholdt, men Chrome registrerer ikke nedlastningene dine.

Chrome-utvidelser og tillegg er deaktivert i inkognitomodus.


Hvordan gå inkognito på Chromebook

Slik starter du en privat surfesesjon på en Chromebook:

  1. Åpne Google Chrome og velg tre prikker i øverste høyre hjørne.

  2. Plukke ut Nytt inkognitavindue.

    Du kan også bruke tastatursnarveien Ctrl+Skift+N for å åpne et inkognitovindu på en Chromebook.

  3. Et nytt nettleservindu med grå bakgrunn åpnes, og du kan begynne å bruke Chrome som du vanligvis ville gjort i inkognitomodus.

Slik deaktiverer du inkognitomodus på Chromebook

Din private surfesession avsluttes når du lukker inkognitovinduet. Alternativt kan du velge Incognito > Utgang Incognito i Chrome for å gå tilbake til normalt Google-søk.


Begrensninger for Chromebook inkognitomodus

Når du besøker en webside, lagrer Chrome automatisk informasjonskapsler og andre data som hjelper siden å lastes raskere neste gang du besøker den. I inkognitomodus blir ikke slike data lastet ned, så sider lastes ikke raskere ved gjentatte besøk. Chrome husker heller ikke passord eller annen informasjon du gir til nettsteder mens du er i inkognitomodus.

Det er også viktig å merke seg at å gå inkognito på Chromebook ikke vil skjule internettaktiviteten din fra Internett-leverandøren din (ISP). Hvis du bruker en arbeids- eller skolecomputer, kan det hende at systemadministratoren fortsatt kan se søkeloggen din. Alle nettsteder du besøker kan fortsatt samle informasjon fra deg i inkognitomodus, og du er like sårbar for skadelig programvare som du vanligvis er.

Det er mulig å legge til kontoer på en Chromebook slik at hver person som bruker den bærbare datamaskinen, har sine egne bokmerker og andre nettleserinnstillinger som er lagret separat.

Slik sletter du nettleserloggen på Chromebook

I tillegg til å bruke inkognitomodus, kan du også slette Chromebook-historikken din for å skjule nettlesingsaktiviteten eller slette dine private data for sikkerhet. Dette er begge gode måter å sikre at din private informasjon ikke kommer i gale hender.

Når du tømmer nettleserloggen for Google Chrome, blir data slettet fra alle enhetene som er synkronisert med Google-kontoen din.


Legg igjen en kommentar