Firefox Sync: Hva det er og hvordan du bruker det

Evnen til å synkronisere noen av nettlesingsdataene dine mellom enhetene er en av Firefox eldste og mest elskede funksjoner. Mens bokmerker var det første fokuset, har det nå utvidet seg til et større og mer robust sett med tjenester. Lær hvordan du oppretter en Firefox-konto, og logg deretter på nettleseren din for å bruke Firefox Sync-tjenesten.

Å registrere deg for en Firefox-konto er ikke påkrevd for å bruke nettleseren. Du kan surfe på favorittnettstedene dine uten problemer, selv om du ikke er logget inn. Du kan også fortsatt bruke den vanlige bokmerkefunksjonen, men disse bokmerkene vises ikke på andre enheter for deg.


Funksjoner i Firefox-konto / Firefox Sync

For å avklare er en Firefox-konto en profil inkludert brukernavnet / passordet du oppretter. Firefox Sync er en tjeneste du får tilgang til via den kontoen. I forbindelse med denne artikkelen vil vi referere til Firefox Sync (eller bare Sync), men det er viktig å vite forholdet mellom de to.

Når du er logget på, inkluderer noen av fordelene du vil ha for deg følgende:

  • Bokmerkesynkronisering: Som tidligere nevnt, er dette en av Firefox eldste funksjoner, som kom ut på en tid da tredjeparts tjenester som Xmarks var nødvendige for denne funksjonaliteten.
  • Sende faner mellom enheter: Når du har flere enheter pålogget, kan du sende faner mellom dem. Hvis du for eksempel finner en interessant video mens du surfer på telefonen din, kan du sende den til PC-en din for å se senere på en større skjerm.
  • Passordssynkronisering: Firefox synkroniserer nettstedets passord mellom stasjonære enheter, så vel som de som kjører iOS via Lockbox-appen.
  • Lagret innhold: Mozilla Corp. kjøpte Pocket i 2017 etter å ha støttet den som standard i Firefox i et par år. Funksjonen er tilgjengelig på datamaskiner, iOS og Android, og fortsetter slik at du kan "lagre" innhold på en enhet for å bli lest senere på en annen. Det skjuler i utgangspunktet innholdet offline for deg, slik at du får tilgang til det mens du er på farten uten å bruke mobildataene dine.
  • Notes Sync: Notater-funksjonen i Firefox er tilgjengelig på skrivebordet og Android, og lar deg lage tekstbaserte notater og få tilgang til dem på andre enheter, selv om den ikke støtter avanserte notatfunksjoner som merking eller grafisk innhold.

Vær nøye med plattformen / plattformene som støttes av funksjonene ovenfor. Mozilla, som er en ideell organisasjon, må være forsiktig med å bruke sine utviklingsdaler, så en funksjon er kanskje bare tilgjengelig på visse plattformer. Dette virker spesielt viktig med hensyn til støtte for Android og iOS.


Hvordan registrere deg for en Firefox-konto

  1. Du kan registrere deg for en Firefox-konto gjennom en av følgende kanaler:

    • Hvis du nettopp har installert Firefox, vil du ved første lansering se en sprutside som ber deg om å starte registreringen.
    • Når du velger Logg på Sync Velg fra toppen av hovedmenyen Har du ikke en konto? Kom i gang fra Firefox-kontoinnstillingssiden.

    Velg på påloggingssiden på nettet på alle plattformer Opprett en konto.

  2. Disse vil lede deg til et enkelt registreringsskjema. Oppgi en gyldig e-post-adresse.

  3. Lag et sterkt passord.

  4. Angi alderen din.

    Eventuelt merker du av i boksen til Få siste nytt om Mozilla og Firefox.

  5. Klikk Opprett konto å bli ferdig.

  6. Når du er registrert, vil du motta en e-post der du blir bedt om å bekrefte identiteten din. E-posten inneholder en lenke du trenger å velge, som vil fullføre påmeldingsprosessen.

  7. Du er ferdig! Nå kan du koble Firefox på alle enhetene dine.


Hvordan logge inn på Firefox Sync på skrivebordet

  1. Velg hamburgermenyen, og velg deretter Logg på Sync øverst til høyre i Firefox-vinduet.

  2. Dette fører deg til et webskjema for å oppgi e-postadressen og passordet ditt.

  3. Når påloggingen din er fullført, vil nettleseren vise deg en bekreftelsesmelding.

  4. Du vil også se et varsel om at synkronisering er i gang.

Hvordan logge på Firefox Sync på mobil

  1. Trykk på tre vertikale prikker ikonet øverst til høyre på skjermen, og trykk deretter på innstillinger.

  2. Pek Logg inn for å angi e-postadressen og passordet ditt.

  3. Du blir sendt til et kjent påloggingsskjema på nettet. Skriv inn e-postadressen og passordet ditt.

  4. Når det er vellykket, vil tingene dine synkroniseres til mobilenheten i henhold til alternativene du valgte da du registrerte deg for første gang.


Legg igjen en kommentar