Endring av marginer i Word

Ikke alle dokumenter passer inn i Words standard XNUMX-tommers margin mellom teksten og kanten av siden. For å endre margene i Word-dokumentene dine, bruk ett av flere valg, fra forhåndsdefinerte marginer som gjør det enkelt å bruke en annen størrelsesmargin, til de tilpassede margene som kan justeres etter dine behov.

Disse instruksjonene fungerer med alle støttede stasjonære versjoner av Word og Word for Mac, mens Word Online tilbyr muligheter for begrenset margin.


Endre marger raskt i Word

For å gjøre marginene i dokumentet mindre eller større, bruk Words smale, moderat eller brede marginer. Hvis du vil skrive ut dokumentet på begge sider av papiret og legge det i et tre-ringers permer, bruker du innstillingen Speilmargin.

Speilmarginer kan ikke angis i Word Online. Men hvis du ser på et dokument med speilmarginer i Word Online, blir speilmarginene bevart.

Velg for å bruke en forhåndsdefinert margin Layout > Marginer og velg den forhåndsdefinerte margen du vil bruke.

I Word Online, Word 2010 og Word 2007 er Layout-fanen merket som Page Layout. Fremgangsmåten for å endre marginer forblir den samme.


Bruk linjalen til å justere marginer i Word

Den horisontale linjalen som vises under Word-menyen, gir en annen måte å endre margene i dokumentet ditt.

Vis linjalen før du begynner. Hvis linjalen ikke vises over dokumentet ditt, velger du Utsikt og sett et hake ved siden av Ruler for å vise linjalen. Du må også jobbe i utskriftsvisning. Plukke ut Utsikt > Utskriftsoppsett for å vise dokumentet i utskriftsvisning.

Linjalen er ikke tilgjengelig i Word Online.

Slik endrer du margene ved hjelp av linjalen:

  • Endre venstre marg: Plasser markøren over venstre innrykk til den endres til en dobbelhodet pil. Dra margen mot høyre for å gjøre den bredere eller til venstre for å gjøre den smalere.
  • Endre høyre marg: Plasser markøren over høyre innrykk til den endres til en dobbelhodet pil. Dra margen til venstre for å gjøre den bredere eller til høyre for å gjøre den smalere.

Lag egendefinerte marginer

Når du trenger en viss størrelsesmargin for et dokument, bruker du de tilpassede innstillingene.

Slik angir du en tilpasset marginstørrelse:

  1. Plukke ut Layout > Marginer > Egendefinerte marginer.
  2. Endre størrelsen på Topp, Bunn, Venstreog Ikke sant marginer.
  3. Plukke ut Satt som standard for å angi de nye marginnstillingene som standard for gjeldende mal. Denne margininnstillingen vil bli brukt i hvert nye dokument du oppretter basert på den malen. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Word Online.
  4. Plukke ut OK når du er ferdig.

Lag rennemarger

Dokumenter som blir bundet trenger ekstra marginplass for bindingen. Denne takrennemarginen sørger for at innbinding ikke forstyrrer det hvite rommet rundt teksten.

Velg for å legge til takrenne Layout > Marginer > Egendefinerte marginer og skriv inn en bredde i Takrenne eske.

Du kan ikke lage takrennemarger i Word Online. Bytt til skrivebordsversjonen av Word for å angi takrennemarginer.

Lag speilmarger

Dokumenter som er trykt på begge sider av siden og innbundet, for eksempel bøker og blader, bruker en spesiell marginnstilling. Disse speilmarginene sørger for at høyre og venstre side er speilbilder av hverandre.

Velg for å opprette speilmarger Layout > Marginer og velg speiles. Velg for å endre størrelsen på speilmarginene Layout > Marginer > Egendefinerte marginer og endre størrelsen på marginene på innsiden eller utsiden.

Angi marger for en del av dokumentet

Når dokumentet ditt er delt inn i seksjoner, kan du bruke forskjellige marginstørrelser på forskjellige seksjoner. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Word Online.

Slik endrer du margene for en enkelt seksjon:

  1. Velg delen i dokumentet der du vil ha en annen marginstørrelse.
  2. Plukke ut Layout > Marginer > Egendefinerte marginer.
  3. Skriv inn nye verdier for Topp, Bunn, Ikke santog Venstre marginer.
  4. Fra listen Bruk på Denne seksjonen.
  5. Plukke ut OK når du er ferdig

Vis sidemarger

Word kan vise grenselinjer som viser deg hvor margene er i dokumentet. Disse grenselinjene vises som stiplede linjer. Marggrensene kan ikke vises i Word Online.

Slik viser du sidemargene:

  1. Plukke ut filet > alternativer. I Word 2007 velger du Microsoft Office-knappen og velger alternativer for Word.
  2. Plukke ut Avansert.
  3. Bla ned til delen Vis dokumentinnhold og velg Vis tekstgrenser.
  4. Plukke ut OK.

Legg igjen en kommentar