Hvordan sette opp tidsmaskin med flere stasjoner

Time Machine er et brukervennlig backup-system for macOS som hjelper til med å forhindre tap av data. Med introduksjonen av OS X Mountain Lion (10.8) oppdaterte Apple Time Machine for å jobbe lettere med flere backup-stasjoner. Oppdateringen ga en mer robust sikkerhetskopiløsning ved at du enkelt kan tilordne flere stasjoner som destinasjoner for sikkerhetskopiering.


Fordelene med flere tidsmaskinstasjoner

Den primære fordelen med å ha flere Time Machine-stasjoner er at en sikkerhetskopi ofte ikke er nok. Overflødige sikkerhetskopier sørger for at hvis noe skulle gå galt med én sikkerhetskopi, har du en andre eller tredje sikkerhetskopi å hente dataene fra. Det er et feilsikkert tiltak.

Det er ikke uvanlig at profesjonelle organisasjoner har sikkerhetskopieringssystemer som lager to lokale sikkerhetskopier som brukes i rotasjon. Den første kan være for jevn nummererte dager; den andre for oddetalls dager. Ideen er enkel: Hvis en sikkerhetskopi av en eller annen grunn blir dårlig, er den andre sikkerhetskopien bare en dag eldre. Det meste du vil miste er en dags arbeid. Mange bedrifter har også en sikkerhetskopi utenfor stedet. I tilfelle brann, flom eller en annen katastrofe, vil ikke virksomheten miste alle dataene. Ideen om sikkerhetskopiering utenfor stedet har lang tid før skylagringssystemer.

Time Machines evne til å jobbe med flere backup-stasjoner gir deg stor fleksibilitet i å lage en tilpasset sikkerhetskopiløsning for å dekke dine behov.


Hvordan lage et robust Time Machine Backup System

Denne guiden tar deg gjennom prosessen med å lage et tre-stasjons backup-system. To stasjoner vil bli brukt for å oppnå et grunnleggende nivå av sikkerhetskopieringsredundans, mens den tredje vil bli brukt til lagring av sikkerhetskopiering utenfor stedet.

Vi har valgt dette eksemplet fordi det vil vise deg hvordan du bruker Time Machines nye støtte for flere stasjoner, og dens evne til å jobbe sømløst med stasjoner som bare er midlertidig til stede, for eksempel backupstasjoner utenfor stedet.


Hva du trenger

  • En Mac: Datamaskinen skal kjøre OS X Mountain Lion eller nyere.
  • Tre stasjoner: Hver stasjon må være stor nok til å lagre dataene du har på din Mac, og deretter noen. Jo mer plass som er tilgjengelig på backup-stasjoner, jo mer historisk Time Machine-data kan de ha.
  • En times tid: Dette er hvor lang tid det vil trolig ta å konfigurere Time Machine-sikkerhetskopisystemet, pluss tid til å utføre det første settet med sikkerhetskopier.

Hvis du bare vil opprette et to-stasjons backup-system, kan du fortsatt bruke denne guiden. Bare modifiser antall stasjoner fra tre til to mens du arbeider gjennom instruksjonene.

Denne veiledningen fungerer for lokale interne stasjoner, eksterne stasjoner, Time Capsule-stasjoner og nettverksstasjoner som støttes av Time Machine.


Time Machine med flere stasjoner: en oversikt

Starter med Mountain Lion, inkluderer Time Machine direkte støtte for flere backup-stasjoner. Vi skal bruke den nye muligheten til å bygge et grunnleggende backup-system for flere stasjoner. For å forstå hvordan backup-systemet vil fungere, må vi undersøke hvordan Time Machine håndterer flere stasjoner.

Hvordan Time Machine bruker flere backup-stasjoner

Når flere reservestasjoner er tilgjengelige, bruker Time Machine et grunnleggende rotasjonsskjema. For det første sjekker den for eventuelle backup-stasjoner som er koblet til og montert på din Mac. Den undersøker deretter hver stasjon for å avgjøre om det er en Time Machine-sikkerhetskopi til stede, og i så fall når sikkerhetskopien sist ble utført.

Med den informasjonen velger Time Machine stasjonen som skal brukes til neste sikkerhetskopi. Hvis det er flere stasjoner, men ingen sikkerhetskopier på noen av dem, vil Time Machine velge den første stasjonen som ble tildelt som en Time Machine-backupstasjon. Hvis en eller flere av stasjonene inneholder en Time Machine-sikkerhetskopi, velger Time Machine alltid stasjonen med den eldste sikkerhetskopien.

Siden Time Machine tar sikkerhetskopier hver time, vil det være en times forskjell mellom hver stasjon. Unntakene fra denne en-timersregelen oppstår når du først utpeker nye Time Machine-backupstasjoner, eller når du legger til en ny Time Machine-backupstasjon i blandingen. I begge tilfeller kan den første sikkerhetskopien ta lang tid, og tvinger Time Machine til å avbryte sikkerhetskopier til andre stasjoner som er koblet til. Mens Time Machine støtter flere stasjoner, kan den bare fungere med en om gangen ved hjelp av rotasjonsmetoden som er definert ovenfor.


Arbeide med stasjoner midlertidig festet til Time Machine

Hvis du vil legge til en annen backup-stasjon slik at du kan lagre en sikkerhetskopi på et trygt sted, kan du lure på hvordan Time Machine fungerer med stasjoner som ikke alltid er til stede. Time Machine holder seg til samme regel: Den oppdaterer stasjonen som har den eldste sikkerhetskopien.

Hvis du kobler til en ekstern stasjon til Mac-en din som du bare bruker for sikkerhetskopiering utenfor stedet, er det sjanse for at den inneholder den eldste sikkerhetskopien. For å oppdatere stasjonen utenfor stedet, kobler du den til din Mac. Når den vises på Mac Desktop, velger du Sikkerhetskopier nå fra Time Machine-ikonet i menylinjen. Time Machine vil oppdatere den eldste sikkerhetskopien, som sannsynligvis vil være den på stasjonen utenfor stedet.

Du kan bekrefte denne handlingen i innstillingsruten Time Machine (åpen system~~POS=TRUNC og velg Time Machine). Time Machine-innstillingsruten skal vise enten sikkerhetskopien som pågår eller liste datoen for den siste sikkerhetskopien, som skulle være for øyeblikk siden.

Stasjoner som er koblet til og frakoblet Time Machine, trenger ikke å gjennomgå noe spesielt for å bli gjenkjent som Time Machine backup-stasjoner. Bare vær sikker på at de er montert på skrivebordet til Mac-en din før du starter en Time Machine-sikkerhetskopi. Sørg for å kaste ut stasjonen utenfor nettstedet fra Mac-maskinen før du slår av strømmen eller kobler den fysisk ut. For å løse ut en ekstern stasjon, høyreklikk stasjonens ikon på skrivebordet og velg Løs ut [navn på stasjon] fra pop-up menyen.

Gjenopprette sikkerhetskopier av Time Machine

Å gjenopprette en Time Machine-sikkerhetskopi når det er flere sikkerhetskopier å velge mellom, følger en enkel regel. Time Machine vil alltid vise sikkerhetskopifilene fra stasjonen med den siste sikkerhetskopien.

Selvfølgelig kan det være tider når du vil gjenopprette en fil fra en stasjon som ikke inneholder den siste sikkerhetskopien. Du kan gjøre dette ved å bruke en av to metoder. Det enkleste er å velge stasjonen du vil vise i Time Machine-nettleseren. For å gjøre dette, alternativklikk på Time Machine-ikonet i menylinjen, og velg deretter Bla gjennom andre sikkerhetskopidisker fra rullegardinmenyen. Velg disken du vil bla gjennom; Du kan da få tilgang til diskens sikkerhetskopidata i Time Machine-nettleseren.

Den andre metoden krever at alle Time Machine-sikkerhetskopidisker demonteres, bortsett fra den du vil bla gjennom. Denne metoden er nevnt som en midlertidig løsning på en feil i Mountain Lion som, i det minste i de første utgivelsene, forhindrer metoden Bla gjennom andre sikkerhetskopidisker. For å demontere en disk, høyreklikker du på diskikonet på skrivebordet og velger Løs ut fra pop-up menyen.

Time Machine med flere stasjoner - Legge til flere backup-stasjoner

Prosessen som er skissert nedenfor, vil fungere hvis du ikke har konfigurert Time Machine før, eller hvis du allerede har Time Machine som kjører med en enkelt stasjon tilkoblet. Det er ikke nødvendig å fjerne eksisterende Time Machine-stasjoner. Hvis du får feil, ta en titt på feilsøkingsveiledningen for Time Machine,

Hvordan legge til stasjoner på Time Machine

Hvis dette er første gang du bruker Time Machine, kan det være lurt å lese gjennom følgende guide: Time Machine - Det har aldri vært så enkelt å sikkerhetskopiere dataene dine. Den vil fortelle deg hvordan du setter opp din første Time Machine backup-stasjon.

  1. Forsikre deg om at stasjonene du vil bruke med Time Machine, er montert på skrivebordet til Mac-en og formatert som MacOS Extended (Journaled) -stasjoner. Du kan bruke Diskverktøy, som beskrevet i Formater harddisken din ved hjelp av Diskverktøy-veiledningen, for å sikre at harddisken er klar til bruk.

  2. Når backup-stasjonene er klare, start system~~POS=TRUNC ved å klikke på ikonet i Dock, eller velge det fra eple meny.

  3. Plukke ut Time Machine.

  4. Plukke ut alternativer.

  5. Velg Plus ( + ) -ikonet for å legge til stasjonen i ekskluderingslisten.

  6. Gå tilbake til hovedmenyen og klikk Velg Disk.

  7. Fra listen over tilgjengelige stasjoner, velg den andre stasjonen du vil bruke til sikkerhetskopier, og velg deretter Bruk disk.

  8. Du vil bli spurt om du vil erstatte den nåværende sikkerhetskopidisken med den du nettopp valgte. Plukke ut Bruk begge deler. Dette fører deg tilbake til toppnivået i innstillingsruten Time Machine.

  9. Velg for å legge til tre eller flere disker Legg til eller fjern sikkerhetskopidisk. Det kan hende du må bla gjennom listen over backup-stasjoner som er tilordnet Time Machine for å se alternativet.

  10. Velg stasjonen du vil legge til, og velg deretter Bruk disk.

  11. Gjenta de to siste trinnene for hver ekstra stasjon du vil legge til Time Machine.

  12. Når du er ferdig med å tilordne stasjoner til Time Machine, bør du starte den første sikkerhetskopien. Mens du er i innstillingsruten Time Machine, må du sørge for at det er en hake ved siden av Vis tidsmaskin i menylinjen. Du kan deretter lukke innstillingsruten.

  13. Velg Time Machine ikonet i menylinjen, og velg deretter Sikkerhetskopier nå fra rullegardinmenyen.


Legg igjen en kommentar