Hjem > H > Hvordan Oppdage Brystkreft Med Silikon?

Hvordan oppdage brystkreft med silikon?

Hva om jeg har silikon i brystene, kan jeg ta mammografi likevel? Du kan ta mammografi selv om du har silikonproteser, men i disse tilfellene er det ekstra nyttig med ultralyd i tillegg.

Les mer

Kan silikon pupper sprekke?

Over 70000 norske kvinner har silikonbryster. Om 10 år kan halvparten av disse brystene ha sprukket. I februar gikk EU-parlamentet ut og advarte mot farene ved å operere inn silikon i brystene. Ifølge studier som EU viser til, er risikoen for at silikonbrystene slår sprekker etter 7- 10 år fra 5 til 51 prosent. Du kan også spørre hvor lenge er det vondt etter brystreduksjon? Smerter og aktivitet etter brystreduksjon

En brystreduksjon er vanligvis ikke veldig smertefullt. Mange er i fin form kun etter noen få dager. Vi anbefaler likevel at du har mulighet til å ta det med ro i de første 2 ukene, eventuelt lengre dersom du har en fysisk tung jobb.

Hvor stram skal en sportsbh være?

Den enkleste og sikreste måten å vite om du har valgt riktig sports-bh er å teste den på. Kjenn etter at den sitter godt og ikke verken strammer for mye eller sitter for løst. Om det er en sports-bh for høyintensiv trening ta noen hopp og se at brystene holder seg godt på plass. Hvordan foregår en brystreduksjon? Operasjonen foregår i narkose. Under operasjonen fjerner vi hud, fettvev og kjertelvev. Alt som fjernes vil bli undersøkt av patolog. Det finnes flere teknikker for hvordan brystreduksjon utføres, dette avhenger noe av formen på brystene dine.

Og et annet spørsmål, hvordan sove etter brystforstørrelse?

Svar: De første dagene etter inngrepet, dvs. ca. 4/5 dager. Det kan være lurt å sove med en pute under knærne også de første dagene for å unngå unødvendig strekk i såret. Man kan også spørre hvorfor bruke brystbånd? Hvis brystproteser legges under brystmuskelen, er det lite motstand oppover for protesen, og de kan forskyve seg før de har festet seg. Derfor brukes et brystbånd over brystene den første tiden for å minimere risikoen for dette. Det er vanlig å bruke brystbånd i 14 dager etter inngrepet.

Kan man bli syk av silikon?

Selv om det er utført en rekke studier på området pågår det fortsatt en diskusjon om brystproteser av silikon kan gi symptomer som hodepine, muskel- og leddplager og autoimmune sykdommer. Det finnes flere benevnelser på tilstanden, men det mest brukte i dag er breast implant illness og breast implant disease. Ta dette i betraktning, hvor mange har silikonpupper? -For å si det grovt, så er det mellom 50.000 og 100.000 kvinner med brystimplantat i Norge. Det kan hende 60.000 — 70.000 er mer nøyaktig, sier avdelingsdirektør Jørgen Holmboe i Statens helsetilsyn, men han utelukker ikke at tallet er enda høyere.

Også, kan brystene vokse etter brystreduksjon?

Fettcellene som fjernes under inngrepet kommer heller ikke tilbake. Men dersom du går opp i vekt, kan de resterende fettcellene i brystet vokse og gjøre brystet større igjen. Det er derfor viktig at du holder mest mulig stabil vekt etter operasjonen, for å unngå at brystene vokser og plagene kommer tilbake.

By Albert

Er butikkene åpne på første nyttårsdag? :: Når går hevelsen ned etter brystoperasjon?
Nyttige lenker