Hjem > H > Hvor Mange Nautiske Mil Er Det Rundt Ekvator?

Hvor mange nautiske mil er det rundt ekvator?

Avstanden i nautisk mil blir lik forskjell i minutter ganger cosinus til breddegraden. 60 nautiske mil ved ekvator vil tilsvare 42.426 nautiske mil for en grad ved 45.

Les mer

Derav, hvor langt er det fra pol til pol?

Lengdegrad eller meridian er den ene av to akser i jordens koordinatsystem, hvilket går mellom Nordpolen og Sydpolen. Den andre aksen i dette koordinatsystemet kalles breddegrad eller polhøyde. Lengden rundt jorden over polene er beregnet til 40 007,863 km (WGS 84) (ved havnivå). Hvor mange mil er det rundt jordkloden? Dens radius er 6378,099 kilometer og lengden 40 076,640 kilometer. Ekvator deles i 360 grader, en ekvatorgrad er 111 324 meter.

Hvordan regne ut omkrets av en sirkel?

Omkretsen av en sirkel er lengden av én runde langs sirkellinja. Sirkellinja er krum, men også krumme linjer har en lengde! omkrets=3,14 · diameter. Følgelig, hvor mange nautiske mil per knop? Nautisk mil er også utgangspunktet for fartsenheten knop, da én knop er lik én nautisk mil per time, altså 1852 m/t, eller 1,852 km/t.

Så, hvor mange nautiske mil er det rundt jorda?

Ideell rute er 22 500 nautiske mil, og det gir en snittfart på 22 knop. Hvor mye er 1 nautisk mil? Én internasjonal nautisk mil er definert som nøyaktig 1852 meter, som er lik den avrundede gjennomsnittlige lengden av ett breddeminutt på Jorden. Én nautisk mil deles videre inn i ti kabellengder à 185,2 m.

Hva er en Litosfæreplate?

Litosfæreplater, de opp til 280 kilometer tykke platene som danner jordklodens ytterste og stiveste skall, den såkalte litosfæren. Litosfæreplater kalles også tektoniske plater. Hvordan ser Jupiter ut? I likhet med Saturn har Jupiter ringer, men de er tynne og mørke og består mest sannsynligvis av støv og grus. Jupiter er det fjerde mest synlige objektet på himmelen, etter sola, månen og Venus.

Dessuten, hvor mange poler har jorden?

Det er ikke så enkelt som nordpolen og sørpolen. Vår klode har nemlig hele syv poler! Minst. Kloden vår spinner rundt seg selv som en snurrebass.

By Hollingsworth Kansky

Hvordan skrive posisjon? :: Hvor mange breddegrader er det fra ekvator til Nordpolen?
Nyttige lenker