Hjem > H > Hva Heter Loven Som Regulerer Hvordan Vi Kan Behandle Opptakene Fra Kameraovervåkningen?

Hva heter loven som regulerer hvordan vi kan behandle opptakene fra Kameraovervåkningen?

Arbeidsmiljøloven kapittel 9 og personopplysningsloven gjelder for kameraovervåking i virksomhet.

Les mer

Følgelig, hvordan plassere viltkamera?

Når vi setter opp viltkamera er grunnregelen at kameraet bør settes slik at det tar bilder i retning nord eller sør. Setter vi kameraet pekende mot øst eller vest kan soloppgangen og solnedgangen skape svært ugunstige lysforhold hvis man skal ta bilder. Er det lov å overvåke andre? Det er ikke lov å bryte seg inn i andres rom/leiligheter/hus, det følger av straffeloven § 268. Det er i utgangspunktet heller ikke lov å overvåke andre med skjult kamera. Det kan blant annet rammes av straffeloven § 266 om krenkelse av andres fred.

Er det lov å spionere?

Spionasje kan være ulovlig og straffbart, og dermed ikke det samme som etterretning. Den norske sikkerhetsloven definerer i § 3 spionasje som «innsamling av informasjon ved hjelp av fordekte midler i etterretningsmessig hensikt.» Er det lov å sette opp et viltkamera for å sjekke hvem som er i skolegården om natta? Bruk av viltkamera er tillatt så lenge hensikten utelukkende er å ta bilder av dyr. Viltkamera må med andre ord kun plasseres på steder der det er usannsynlig at mennesker ferdes. Med utgangspunkt i loven spiller det i utgangspunktet ingen rolle hva slags kamera som brukes.

Angående dette, er det lov å bruke skjult kamera?

Det er et krav i loven at all overvåking skal varsles tydelig slik at alle som blir berørt får informasjon om overvåkingen. Skjult overvåking er ikke tillatt. Opptak skal dessuten ikke oppbevares lenger enn nødvendig. Følgelig, er det lov med kamera i butikk? Butikk og bank

I publikumsområder i blant annet butikker, kiosker, bensinstasjoner, banker og postkontor vil publikum normalt ikke føle det som særlig krenkende at det finnes kameraovervåking. Disse områdene kan derfor overvåkes dersom man har et klart behov for å beskytte seg mot ulike typer kriminalitet.

Så, hvor lenge kan man lagre videoopptak?

Tidligere var det en maksimum opptakstid på 7 dager. Dette ble endret i 2018, og nå har en lov til å lagre opptakene lengre, så lenge en kan dokumentere hvorfor dette er nødvendig. Deretter, hvilket sim kort til viltkamera? På våre MMS/GSM-viltkamera benyttes det vanlig standard SIM-kort (ikke micro eller nano-sim). De fleste operatørene er testet ok på våre Norhunt-kameraer og LTL acorn med MMS-varsling. Dette gjelder blant annet Telenor, telia, Onecall etc.

Ta dette i betraktning, hvor mye koster viltkamera?

Viltkamera ligger som regel mellom kr 700 – 4 000 NOK i pris. De billigste tilbyr oftest kun bilder, uten videoopptak, og i de dyreste får du som regel full pakke.

By Kennedy Hoogheem

Hvordan fungerer et viltkamera? :: Hvor kan man sette inn kontanter på konto?
Nyttige lenker