Hjem > H > Hvilke Strømavtaler Er Best?

Hvilke strømavtaler er best?

Spotprisavtaler er det de fleste eksperter anbefaler og er billigst over tid. Har du behov for mer forutsigbarhet og trygghet om hva du skal betale for strømmen hver måned, bør du vurdere fastpris avtale. En fastpriskontrakt er en avtale om en fast pris på strøm over kontraktsperioden.

Les mer

Hva er dagens spotpris?

spotprisen

PRISOMRÅDEDAGENS SPOTPRIS
Midt20,93 øre/kWh
Nord13,57 øre/kWh
Vest265,76 øre/kWh
Ta dette i betraktning, hva er forskjell på spotpris og fastpris? De aller fleste i Norge i dag betaler spotpris, som betyr at prisen svinger etter markedet, time for time. Bare 3,6 prosent av oss har fastpris – altså at man har bundet strømprisen til et fast beløp pr. kilowattime. Denne avtalen har bindingstid, av varierende lengde.

Også, hva er forskjellen på spotpris og variabel pris?

Prisen vil i snitt være 3-6 øre dyrere enn spotpris over tid. Standard variabel pris er en etterlevning fra den gangen strømmonopolet ble opphevet på 90-tallet. Denne prisen svinger like mye som spotpris og innkjøpspris. Eneste forskjell er at standard variabel er dyrere enn spotpris. Man kan også spørre hvilke strømavtaler regnes som billigst over tid? Spotprisavtalene følger prisene på kraftbørsen og svinger naturlig gjennom året. Historikken har vist at disse avtalene generelt sett har vært den billigste avtaleformen.

Hva er best av spotpris og fastpris?

Fastpris kan lønne seg i enkelte scenarioer hvor spotpris blir mye høyere enn strømleverandørene hadde sett for seg. Strømselskapene tar nemlig en kalkulert risiko når de tilbyr fastpriser - de gambler på at spotprisen skal ligge under det du betaler i fastpris. Når bør du vaske klær? Treningstøy: Vaskes etter hver gang de har blitt brukt. Hvitt tøy og silke: Vaskes etter hver gang de har blitt brukt. Dresskjorter: Vaskes etter å ha blitt brukt 1-2 ganger. Bluser: Vaskes etter å ha blitt brukt 1-2 ganger.

Angående dette, hvor mye koster det å vaske klær?

En 40 graders vask utgjør et strømforbruk på 0,5 kWh som medfører en strømkostnad på 1 krone per vask. En 60 graders vask utgjør et strømforbruk på 1 kWh, altså 2 kroner per vask. Følgelig, er strøm billigere i helgen? I den dyreste timen lørdag koster strømmen 1,54 kroner, mens den koster 1,20 kroner i den billigste timen. – Når det blir lørdag og vi får mindre forbruk så bruker prisen å gå noe ned.

Når er det dyrest å vaske klær?

Strømmen er gjerne dyrest på morgenen mellom 7-9, og i middagstiden mellom 15-18. Strømmen er også billigere på helg, da med en jevnere pris gjennom hele døgnet. Vask / tørk av klær - Kan du vaske eller tørke klærne på et annet tidspunkt enn i middagstiden? Kanskje kan du vente med å skru på vaskemaskinen til kl.

By Hobey Cauchon

Hvordan skrive Gradetegn på Mac? :: Hva er innkjøpsprisen på strøm?
Nyttige lenker