Hjem > H > Hva Er Innkjøpsprisen På Strøm?

Hva er innkjøpsprisen på strøm?

En spotpriskontrakt, noen ganger kalt Markedskraft eller Innkjøpspris, er en avtale om at prisen skal følge spotprisen som fastsettes på kraftbørsen Nord Pool. Hvis prisene på kraftbørsen faller betaler du mindre, og dersom prisene stiger betaler du mer.

Les mer

Når er strømmen dyrest i døgnet?

Strømmen er dyrest når folk flest bruker mest strøm – som regel om morgenen kl 07-10, samt om ettermiddagen og kvelden kl. 17-20. Billigst strøm er det som oftest kl. 02-05 om natta. Når er strømmen billigst i døgnet? Med dagens strømpriser er det tider på døgnet som er billigere enn andre, men når er strømmen billigst? I tidsrommet fra kl. 22-07 er det normalt med lavt forbruk og lavere strømpris, men også i tidsrommet kl. 12-15 er det lavere forbruk som gir lavere strømpris.

I forhold til dette, er det forskjell på spotpris?

En spotprisavtale er basert på den samme prisen leverandørene kjøper inn strømmen for. Forskjellen på spotpris og innkjøpspris er at spotprisen beregnes ut ifra en gjennomsnittspris per time i løpet av en måned, mens innkjøpspris/timespot er den faktiske prisen som gjelder per time. Hva er best spotpris eller variabel? De variable avtalene er plassert under «andre avtaler». – Vi anbefaler spotpris, som har vist seg å være billigst over tid. Samtidig kan fastpris være et godt valg hvis du ønsker mer forutsigbarhet. Styr unna avtaler med variabel pris, sier Inger Lise Blyverket.

I forhold til dette, hva er strømprisen på Østlandet nå?

NO 1 - Østlandet:261,69 øre/kWh
NO 2 - Sørlandet:261,69 øre/kWh
NO 5 - Vestlandet:261,69 øre/kWh
NO 3 - Midt-Norge:13,67 øre/kWh
NO 4 - Nord-Norge:10,921 øre/kWh*
Når på døgnet er det billigst å vaske klær? Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje. Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene, altså når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07.

Er det billigere strøm om natten?

Strømmen er billigst om natten

Og svaret er faktisk mye enklere enn man skulle tro. På generelt grunnlag kan vi avsløre at strømprisene er billigst sent på kvelden og på natten, i tillegg til midt på dagen.
Når er strømmen dyrest i helgene? – Hovedregelen er at strømmen er billigst mellom kl 22 og 07. Dyrest er det gjerne kl 08-09 og 17-18. Strømprisen er vanligvis lavere i helgene.

Man kan også spørre når er det dyrest å dusje?

Unngå derfor å bruke mest strøm når strømmen er dyrest. Dette er tiden mellom 07-09 om morgenen når folk flest dusjer, og mellom 16-18 på ettermiddagen når folk kommer hjem, lager mat, plugger inn elbilen og setter på vaskemaskinen.

By Haywood Madler

Hvilke strømavtaler er best? :: Hva skyldes dårlig vanntrykk?
Nyttige lenker