Hjem > H > Hva I Huset Bruker Mest Strøm?

Hva i huset bruker mest strøm?

Det er liten tvil om hva som bruker mest strøm...

Oppvarming er helt klart den største strømtyven i de fleste husholdningene, og selv om enkelte strømsparetiltak kan være krevende er det ting du enkelt kan gjøre selv også. – Mellom 70-80 prosent av de totale strømkostnadene kommer fra oppvarming av bolig.

Les mer

Man kan også spørre hvor mye strøm bruker en datamaskin?

< En PC som brukes 24 timer i døgnet bruker strøm for ca 800 kroner i året. Brukt i fi re timer og i hvilemodus i 20 timer, bruker den strøm for ca 300 kroner i året. Utgangspunktet er at maskinen trekker 120 Watt i bruk, 30 Watt i hvilemodus, og at strømprisen er ca 75 øre pr kWh (kraft + nettleie). I forhold til dette, hva trekker strøm i huset? Rundt 15 prosent av strømforbruket i norske husstander går til oppvarming av vann. Den samme husstanden som Enova anslår vil bruke 12.000 kWh i året på oppvarming, kommer til å bruke rundt 3600 kWh på dusjing, bad, oppvask for hånd, og andre ting som krever varmere vann.

Deretter, hvor mye strøm bruker en ovn på 1000w?

Bruker panelovnen 1000W i 10 timer utgjør det 10 kWh i strømforbruk. Om strømprisen er på 1,50 krone gir det 15 kr i strømutgifter. Hvor mye strøm bruker pelletsovn? En pelletskamin klarer å utnytte rundt 90 % av varmen i brenselet. En kilo pellets har et teoretisk energiinnhold på 4,8 kWh. Når varmetapet i ovnen tas med får du 4,3 kWh. En småsekk med pellets veier 16 kg, og gir 69 kWh i varme.

Hvem bruker mest strøm i Norge?

Private husholdninger bruker mest

Strømbruket i Norge fordeler seg ganske jevnt mellom husholdninger, industri og yrkesbygg. Tall fra NVE fra 2018 viser at private husholdninger ligger på toppen av energibruken, med rundt 35 prosent av det totale forbruket. – Da er også jordbruk tatt med under samme paraplyen.
Og et annet spørsmål, hvor mye strøm bruker en stasjonær pc i timen? En gjennomsnittlig bærbar pc bruker rundt 50 W, mens en stasjonær pc bruker om lag 120 W, ifølge det amerikanske energidepartementet, som har denne tommelfingerregelen for strømbruk og datamaskiner: skru av skjermen hvis du ikke skal bruke pc-en på minst 20 minutter.

Dessuten, hvor mye koster det å ha på pc?

Den bruker ifølge magasinets utregninger 511 kWh i året. Hvis vi antar at strømprisen ligger på ca. 2 kroner, gir det en årlig strømregning på 1022 kroner hvis pc-en er på fire timer hver dag. Så, hvor mye strøm bruker en ps4? – En hårføner bruker omtrent 2000W når den er i bruk, som er ti ganger så mye som en 55 tommers flatskjerm og PlayStation 4, som samlet bruker omtrent 200W, sier Ole Kroken, Business Manager Privatmarked i Hafslund Strøm.

Hva bruker strøm når man ikke er hjemme?

De viktigste forklaringene: Utetemperaturen: 50–60 prosent av strømforbruket vårt går til oppvarming. Nettopp derfor vil utetemperaturen ha mye å si for forbruket ditt. Termostater: Varmekabler, ovner og varmepumper er stilt inn for å holde en bestemt temperatur.

By Rachael Quijas

Hvor mye strøm bruker en ovn på 2000W? :: Hva bruker mye data?
Nyttige lenker