Hjem > H > Hvordan Fungerte Det Athenske Demokratiet?

Hvordan fungerte det athenske demokratiet?

Det athenske demokratiet var et direkte demokrati, der stor makt ble overført til de enkelte borgerne. Bortsett fra de forbehold som ligger i at borgerretten var eksklusiv, kan man vanskelig tenke seg noe mer gjennomført demokrati enn det som fungerte i Athen.

Les mer

Følgelig, hva heter våpenet til poseidon?

Trefork var tidligere også brukt som et militært våpen. Den greske havguden Poseidon (romersk gud: Neptun) blir ofte avbildet med en trefork. Du kan også spørre hva var slektskapet mellom poseidon og nereidene? Ifølge mytene var de døtre av Nerevs og okeaniden Doris. De levde i havdypet eller tok del i bølgenes dans. Nereidene var vennlige og hjalp sjøfarende. Til nereidene hørte Amfitrite, Poseidons hustru, Thetis, Akhilles' mor, og Galateia.

Hva heter sønnen til Poseidon?

Triton (gresk: Τρίτων) var i henhold til gresk mytologi sønn av havguden Poseidon og havgudinna Amfitrite. Han fungerte som sendebud for sin far Poseidon, og som sin far bar han en trefork, men Tritons særlige attributt var konkylieskjell som han blåste i som en trompet. Ta dette i betraktning, hva var felles for alle grekere? Hovedelementet i den greske bystaten var fellesskapet av borgere. Borgerne forsvarte byen i krig, de eide jorden og drev næringsvirksomhet. At borgerne var krigere og bønder er et viktig trekk som står i sterk kontrast mot forholdene i middelalderen. Borgerne fantes i alle sosiale lag.

Dessuten, hva er greske guder?

Den mektigste av de greske gudene er Zevs, Kronos' sønn, som regjerer over guder og mennesker fra sitt sete på fjellet Olympos. Zevs er også himmelguden som kontrollerer lynet. Jorden og havets gud er Poseidon, mens underverdenen ble styrt av Hades. Er mytologi religion? Mange myter, som eksempelvis rituelle myter, har åpenbart religiøse sider. Religion uten myter finnes knapt. Mytologi er likevel ikke synonymt med religion, men forholdet mellom religion og mytologi avhenger av hvilken definisjon av myte som benyttes.

Følgelig, hva myte?

En myte (fra gresk μῦθος mythos, 'tale', 'fortelling', 'muntlig beretning') er en kulturell eller religiøs fortelling, en betegnelse for muntlig overleverte forestillinger om for eksempel guder, naturmytiske vesener eller verdens opprinnelse, som ofte strekker seg tilbake til førhistorisk tid. Hvem drepte Midgardsormen? Under Ragnarok kommer Midgardsormen opp på land, og bukter seg over åker og eng. Da skal Tor kjempe mot den, og drepe den.

Deretter, hva betyr navnet hera?

Hera (gresk: Ἥρα, Hēra, tilsvarende Ἥρη, Hērē, på jonisk gresk og hos Homer) er i henhold til gresk mytologi hustru og en av de tre søstrene til Zevs i den olympiske pantheon. Hennes fremste funksjon var som gudinne for kvinner og ekteskapet. Hennes motpart i religionen til antikkens Roma var Juno.

By Terrence Dukeman

Hvor snakker de nordsamisk? :: Hva var Athene gudinne for?
Nyttige lenker